Buon appetito: 6 x Italiaanse restaurants in Rotterdam

Door Faayyaaz van Dijk 3 november 2018

Als wij denken aan de Italiaanse keuken, dan denken wij aan heerlijke crispy pizza’s, zelfgemaakte pasta’s, heerlijke rode wijnen en natuurlijk als aperitief een scroppino. Voor jullie zes van onze favoriete Italiaanse restaurants in Rotterdam.  La vita è bella, life is beautiful!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Ristorante Napoli

(Foto Ristorante Napoli)

Wat een geweldig Italiaans restaurant is dit. Lekker veel herrie zoals je dat in restaurants in Italië ook gewend bent. De medewerkers bedienen met Italiaans temperament. Het eten uit de keuken is kakelvers en de wijnen fantastisch. Een indebuurt tip is de rode huiswijn. In het weekend is vooraf reserveren aangeraden.

Ristorante Napoli restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 22:30

Meent 81a, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

La Pizza

(Foto La Pizza)

La Pizza is een wat modernere kijk op de Italiaanse keuken. Je kan er desondanks zulke lekkere pizza’s eten, deze zijn super dun en lekker krokant. Indebuurt is dol op de voorgerechten bij La Pizza, de Gamberoni con salmoriglio (garnalen in heel veel knoflook) en de Polpo affogato (octopus) zijn onze favoriet. Ze zijn hier verder ook super attent! Je krijgt standaard gratis vers brood wat je lekker kan dippen in de olijfolie en het tafelwater is ook van het huis. Keep in mind dat je hier NIET kan reserveren.

La Pizza restaurants en horeca

Nu gesloten17:30 - 22:00

Scheepstimmermanslaan 21, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Spaghettata

(Foto Spaghettata)

Een gezellig Italiaans restaurant. Zo is Spaghettata het beste te omschrijven. Het is er lekker rumoerig, veel geluid zoals het hoort vinden wij. Echte Italiaanse gezelligheid, althans die creëer je natuurlijk ook een beetje zelf! De kaart is niet heel groot, maar wat er op staat is om van te smullen. Het bedienend persoon is vlot, aardig en niets is te veel.

Spaghettata restaurants en horeca

Nu gesloten18:00 - 21:30

Nieuwe Binnenweg 151, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Guliano

(Foto Guliano)

Guliano is een Italiaans lunchroom. Je kan hier elke dag terecht tot 17.00 uur. Je kan hier lekkere sandwiches, salades, soepen en antipasta’s eten. Guliano is niet heel groot en in het weekend moet je echt geluk hebben wil je gelijk een tafeltje vinden rond lunchtijd. Reserveren is helaas niet mogelijk, maar het in de rij wachten voor een broodje Bistecca met huisgemaakte truffelmayonaise is zeker het wachten waard. Buon appetito!

Guliano restaurants en horeca

Nu gesloten11:00 - 17:00

Meent 31A, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

O’pazzo

(Foto O’pazzo)

Bij O’pazzo is het geen rompslop, gewoon goed en smakelijk Italiaans eten met het frisse van het Verre Oosten en de elegantie van Frankrijk. De zaak voelt een klein beetje aan alsof je bij een oude Italiaanse oma op bezoek bent. Niet dat het heel klein is hoor! De sfeer, de houten tafeltjes, de houten stoelen en de algehele inrichting voelt authentiek Italiaans aan. Je kan je hier overigens nooit vervelen, want elk kwartaal wisselt het menu.

O’Pazzo restaurants en horeca

Nu open11:00 - 23:00

Mariniersweg 90, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Angelo Betti

(Foto Angelo Betti)

Angelo Betti is de oudste Italiaan in town. Graziano Pelle kwam hier ook weleens langs om lekker te tafelen. Het eten is hier fantastisch en de sfeer authentiek Italiaans. Zeker een aanrader om een keer op visite gaan om te genieten van al het lekkers wat ze te bieden hebben.

Angelo Betti restaurants en horeca

Nu gesloten16:00 - 22:30

Schiekade 6B, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶