Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker noedelsoep slurpen: 5 x ramen eten in Rotterdam

Door Faayyaaz van Dijk 14 februari 2020

In Japan kun je het op iedere hoek van de straat bestellen: ramen, een goedgevulde noedelsoep met een stevige bouillon als basis. In Rotterdam kom je dit wereldberoemde gerecht op steeds meer plekken tegen en daar zijn we maar wat blij mee. Tijd voor een lijstje, dus!

Ramen is een traditioneel Japans gerecht dat bestaat uit noedels, geserveerd in bouillon en op smaak gebracht met sojasaus en miso. Vaak eet je deze dampende maaltijd met toppings als varkensvlees, gedroogd zeewier en een gekookt eitje, maar er zijn ontzettend veel varianten.

Foto: Hinoki noodle soup
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Takumi

Bij Takumi op de West-Kruiskade moet je echt een keer geweest zijn: lekkere ramen joh! De zaak is niet groot, maar er is altijd wel een leuk en knus plekje te vinden. Op de kaart staan gigantisch veel soorten ramengerechten voor rond de €13,-.


Meer over Takumi Düsseldorf ontdekken?

Takumi Düsseldorf restaurants en horeca

Geopend11:30 - 22:30

West-Kruiskade 9b, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Hinoki Noodle Soup

Dit zaakje zit een beetje verstopt in het centrum van Rotterdam. Maar veel ramenliefhebbers weten dit tentje te vinden, want het is er vaak druk. Ook hier is voldoende keus, maar de teriyaki miso ramen is favoriet. En inderdaad: deze is gemaakt met kip.


Meer over Hinoki Noodle Soup ontdekken?

Hinoki Noodle Soup sushi restaurants

Geopend12:00 - 21:30

Keizerstraat 52, Rotterdam

Bekijk meer:sushi restaurants

Tensai ramen

Slurpen en knoeien gegarandeerd bij Tensai Ramen, maar dat hoort er ook wel een beetje bij als je ramen eet. Vergeet hier ook niet de karaage te bestellen! Dat zijn een soort van Japanse crispy kipborrelhapjes: niet normaal lekker en smaakvol.


Meer over Tensai ramen ontdekken?

Tensai ramen

Geopend12:00 - 22:30

Schiedamsedijk 1, Rotterdam

Wagamama

Wagamama is natuurlijk wel een heel bekend plekje op de Witte de Withstraat. In de zomer kan je hier ook prima buiten genieten van een smaakvolle ramen. De chilli prawn and kimchee ramen is onze favoriet: spicy!


Meer over Wagamama ontdekken?

Wagamama restaurants en horeca

Geopend12:00 - 23:00

Witte de Withstraat 83-85, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Sapporo Ramen Kitchen -Takumi-

Op de Aert van Nesstraat, een beetje verborgen, zit Sapporo Ramen Kitchen -Takumi-. Dit is een echte ramenspecialist en de keuze is reuze. Op de menukaart vind je ook pepertjes naast de gerechten. Dit is om aan te geven hoe heet je ramen is.


Meer over Sapporo Ramen Kitchen -Takumi- ontdekken?

Sapporo Ramen Kitchen -Takumi- restaurants en horeca

Geopend11:30 - 22:00

Aert van Nesstraat 22, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.