5 x Indonesisch eten in Rotterdam

Door Wouter Vocke 7 april 2018

Rendang, gado gado, daging smoor, een lekker stukje spekkoek… Wij houden van Indonesisch eten! Daarom verzamelden we een paar van de leukste restaurants in Rotterdam waar je Indonesisch kunt eten of afhalen. Selamat makan!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Toko Toorop

Wij houden van mensen die koken met liefde. Toko Toorop is zo’n heerlijk succesverhaal van een jongen met Indonesische roots die zijn passie met Rotterdammers wilde delen. Hij heeft het koken geleerd van oma en zijn droom verwezenlijkt met een eigen toko in Bergpolder. Inmiddels niet meer weg te denken uit Rotterdam! De samenwerking met Tante Nel is inmiddels een Rotterdamse klassieker geworden: één keer per maand kun je daar een Frietje Rendang halen. Goud!

De Toko (voorheen Toko Toorop) indonesische restaurants

vandaag gesloten

Abraham Kuyperlaan 112B, Rotterdam

Bekijk meer:indonesische restaurants

Papaya

Iets lekkers voor vanavond

A post shared by Papaya Groenendaal (@papayagroenendaal) on

In 1997 geopend en niet meer weg te denken. Inmiddels zo gegroeid dat ze ook in Rotterdam Oosterflank, Zoetermeer en Breda zitten! Bij Papaya kun je afhalen, daar in het restaurant eten of laten bezorgen. Ze staan ook bekend om hun goede catering, dus organiseer je een groot feest? Laat Papaya het eten regelen, je krijgt er geen spijt van.

Papaya indonesische restaurants

nu gesloten12:00 - 22:00

Groenendaal 37F, Rotterdam

Bekijk meer:indonesische restaurants

Dewi Sri

Sinds 1980 een begrip in Rotterdam. Bij Dewi Sri kun je stijlvol en ècht authentiek Indonesisch eten, zowel in het mooie pand aan de Westerkade als in Hillegersberg. De geuren komen je al tegemoet als je er langs loopt!

Dewi Sri indonesische restaurants

nu gesloten12:00 - 22:00

Westerkade 21, Rotterdam

Bekijk meer:indonesische restaurants

Ap Halen

Ook al zo’n heerlijk verhaal. Albert Kokosky Deforchaux werkte onder andere bij La Pizza en Bird maar ‘Ap’ wilde zijn eigen Indische afhaal (zie daar: ap haal, zoals een enkele oude Indo het wellicht zou uitspreken) tentje beginnen. Hij vond een ruimte in ‘De Fabriek van Delfshaven’ en serveert daar nu een handjevol gerechten. Er is geen vast menu dus laat je verrassen! Geen zin om het thuis op te eten? Schuif aan die ene tafel, of ga zitten op de bank met je bord op schoot. Mensen met Indische roots weten wat ik bedoel.

Ap Halen indonesische restaurants

vandaag gesloten

Mathenesserdijk 412 c, Rotterdam

Bekijk meer:indonesische restaurants

Minang Kabau

schone lei minang kabau
(Foto: Wouter Vocke)

Het Indonesisch restaurant met het mooiste uitzicht is ongetwijfeld Minang Kabau. Aan de Kralingse plas vind je dit prachtige pand in Sumatraanse stijl (gedeeld met De Schone Lei), met een fantastisch uitzicht over de hele skyline van Rotterdam… wat wil een mens nog meer? Nou, een rijsttafel en een lekker koud pilsje bijvoorbeeld. Kom maar door met die saté!

Minang Kabau indonesische restaurants

nu gesloten12:00 - 22:00

Plaszoom 500, Rotterdam

Bekijk meer:indonesische restaurants
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken