Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomercarnaval in Rotterdam: alles wat je moet weten over de straatparade

Door Faayyaaz van Dijk 25 juli 2019

Op zaterdag 27 juli 2019 is het weer tijd voor de Zomercarnaval Straatparade in Rotterdam. De Rotterdamse binnenstad staat dan weer op z’n kop en er is van alles te beleven. Wij hebben de belangrijkste zaken op een rij gezet.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De route van Zomercarnaval in Rotterdam

Route zomercarnaval in Rotterdam

De parade met bont gekleurde wagens, dansers en danseressen heeft een hele route door het centrum. Wij schreven een artikel waar je de route van Zomercarnaval Straatparade 2019 in Rotterdam kunt vinden. Handig om even een kijkje te nemen, want dan kun je alvast plannen waar jij gaat staan en genieten. De parade start om 13.00 uur bij Blaak en duurt rond de zes uur. De route van Zomercarnaval is ruim vijf kilometer lang.

De route van Zomercarnaval 2019 is bekend!

Het is weer bijna tijd voor tropische sferen in de Rotterdamse binnenstad! Zomercarnaval 2019 staat ...

Festivalterrein

De Zomercarnaval Straatparade gaat door heel het centrum heen, maar dat betekent niet dat je overal op straat alcoholische dranken mag drinken. Dat kan je namelijk duur komen te staan. Lees dit artikel over de boete die je dan kunt ontvangen:

MAG DAT: een biertje of wijntje drinken op straat in Rotterdam?

Maar geen zorgen! Je kunt wel gewoon op straat feesten met een (alcoholisch) drankje in je hand tijdens het festival. Er is namelijk een speciaal festivalterrein ingericht tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam. Het festival vindt plaats op Centraal Station, Hofplein, Weena en Schouwburgplein en in de Doelen.

Stages tijdens Zomercarnaval in Rotterdam

Er zijn verschillende stages te vinden in het centrum tijdens Zomercarnaval in Rotterdam. Bij deze podia kun je genieten van verschillende optredens. De stages kun je vinden aan het Schouwburgplein en het Hofplein (op 26 en 27 juli).

De Mercado – eten en drinken tijdens Zomercarnaval in Rotterdam

‘Mercado’ staat voor markt en op een markt wordt natuurlijk ook lekker gegeten. Op de Mercado tijdens Zomercarnaval in Rotterdam zijn verschillende keukens aanwezig: van Surinaams, Hindoestaans, Chinees tot Antilliaans en van fastfood tot gezonde maaltijden. De Mercado is op vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli te vinden op het Weena en het Schouwburgplein.

Bereikbaarheid

Zomercarnaval vindt plaats in het centrum van Rotterdam en het centrum is vanuit alle hoeken te bereiken. Wij hebben een paar mogelijkheden op een rij gezet.

Trein

Slim is om met de trein te komen naar het Zomercarnaval in Rotterdam. Vanaf Rotterdam Centraal is het een paar minuten lopen naar het festivalterrein.

Metro

  • Met metrolijn A en B richting Schiedam kun je uitstappen bij halte Beurs
  • Met metrolijn C richting De Akkers kun je uitstappen bij halte Beurs
  • Met metrolijn D richting Rotterdam CS kun je uitstappen bij halte Stadhuis
  • Met metrolijn E richting Den Haag CS kun je uitstappen bij halte Stadhuis

Tram en bus

Sowieso is op tram 4, 7, 8, 20, 21, 23, 24 en 25 op vrijdag 26 en op zaterdag 27 juli een omleiding ingesteld. Houd rekening met extra reistijd en overstap. Je kunt ook altijd even een kijkje nemen op de website van de RET.

Auto

Van vrijdag 26 juli 06.00 tot en met zondag 28 juli 13.00 uur zijn veel wegen in het centrum afgesloten. Je rijdt om de afsluitingen heen via de ’s Gravendijkwal, de Westzeedijk en de Erasmusbrug. Hier kun je de omleidingen vinden in Rotterdam:

Zomercarnaval 2019 in Rotterdam: dit zijn de wegafsluitingen

Zomercarnaval 2019 staat weer bijna voor de deur. Rotterdam staat weer helemaal op z'n kop van de ge...

Wil je weten waar je kunt parkeren tijdens Zomercarnaval in Rotterdam? Check de volgende pagina.

Parkeren tijdens Zomercarnaval in Rotterdam

Het is niet superhandig om met de auto naar Zomercarnaval in Rotterdam te komen. Het centrum is superdruk en een parkeerplaats bemachtigen is moeilijk. Dit geldt voor betaalde parkeerplekken en gratis parkeerplekken. Je kunt het altijd proberen, maar houd rekening met de omleidingen tijdens Zomercarnaval in Rotterdam.

Gratis parkeren in Rotterdam: hier moet je zijn

Parkeren P+R

Je kunt natuurlijk ook buiten het centrum van Rotterdam parkeren en dan met het openbaar vervoer naar het centrum reizen. Veel handiger en sowieso ook iets voordeliger dan in het centrum te parkeren. Check even deze website voor P+R terreinen in Rotterdam. Daar staat ook heel simpel uitgelegd hoe het werkt. Als je met de auto naar komt, houd dan sowieso rekening met je planning. Het is overal erg druk en je wil natuurlijk niet de start van de parade missen.

Battle of Drums

De dag vóór Zomercarnaval in Rotterdam is ook al zo gezellig! Wij schreven een artikel waarom je naar Battle of Drums moet:

Battle of Drums 2019: dit wil je niet missen

Zomercarnaval staat weer voor de deur en wat gaan we genieten. Maar de dag voor Zomercarnaval in Rot...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.