Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winkelcentrum Hoogvliet viert Midzomerfeest met taptoe en vuurwerk

Aangeboden door Winkelcentrum Hoogvliet 12 juni 2019

Voor de dertigste keer organiseert de Stichting Vrienden van Hoogvliet een Midzomerfeest met taptoe. Dit jaar op 22 juni, vanaf 20.00 uur, mét vuurwerk aan de Middenbaan Zuid. De locatie: het parkeerterrein aan de Wierse – achter supermarkt Dirk van den Broek. 

Dit evenement kan worden gerealiseerd dankzij vele vrijwilligers en de subsidie van de gebiedscommissie. Handig om te weten: de parkeerplaats achter Dirk van den Broek is die avond afgesloten voor het Midzomerfeest. Parkeren kan gratis in de parkeergarage en op het gedeelte aan de Wierse bij Piekfijn, of aan de Middenbaan. De volgende taptoebands komen voorbij, op 22 juni:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De Deltaband uit Vlissingen

Deltaband

De Deltaband uit Vlissingen is dé show- en marchingband uit Zeeland. Ze combineren hard oefenen met veel plezier. Dit samen zorgt voor een aanstekelijke teamspirit waarmee ze optreden in binnen- en buitenland. Alles draait om passie, muziek en vriendschap. De in 1967 opgerichte band bestaat uit in totaal 39 leden in de leeftijd van 15 tot 64 jaar. Verschillende instrumenten worden bespeeld: trompetten, saxofoons, dwarsfluiten, trombones, baritons en sousafoons. Een aparte groep wordt gevormd door de tamboers, die een traditioneel slagsysteem in stand houden dat gebaseerd is op zowel de Hollandse School als Das Basler Trom Systeem.

Oranje IJsselmuiden

Oranje IJsselmuiden

De bekendste afdeling van deze vereniging is het A-orkest: een Engels georiënteerd orkest dat zich kenmerkt door een strakke presentatie en hoog muzikaal niveau, gecombineerd met een schitterend uniform. De bezetting bestaat uit koperblaasinstrumenten, trompet, euphonium, trombone, hoorn en bas, aangevuld met houtinstrumenten, dwarsfluit en saxofoon. Daarnaast is er een volledige slagwerkgroep. Mede door het niveau is Oranje een graag geziene gast tijdens nationale en internationale evenementen van straatparades en taptoes en heeft Oranje IJsselmuiden inmiddels dan ook een goede staat van dienst.

De Venlo Caledonian Pipe Band

Venlo Caledonian Pibe Band

De Venlo Caledonian Pipe Band is een Nederlandse doedelzakband, die ruim twintig jaar bestaat en zijn roots heeft in Venlo. De leden komen met name uit Venlo of uit de omgeving van Venlo. De band bestaat uit ongeveer vijftien doedelzakspelers en tien drummers en neemt deel aan nationale en internationale competities. Hierbij worden goede resultaten gehaald. Steeds vaker worden eerste prijzen gehaald. Daarnaast worden regelmatig optredens verzorgd tijdens taptoes, highland games of andere festiviteiten. Ook wordt een bijdrage geleverd aan de groots opgezette internationale Music Shows Scotland, die in een groot deel van west Europa volle zaken trekt van duizenden toeschouwers.

De van Limburg Stirum band

VLS

De van Limburg Stirum band is een drum- en showfanfare dat al geruime tijd op hoog niveau musiceert. Deze enthousiaste muzikanten, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, gaan voor kwaliteit. De van Limburg Stirum band is regelmatig te zien tijdens optochten, parades, taptoes en concoursen in binnen- en buitenland. Sinds september 2018 staat de band onder leiding van Gerben Kralt en het slagwerk onder leiding van Marcus Wiebenga. Hiermee heeft de van Limburg Stirum band een waardevol duo in handen.

De Bazuin

De Bazuin Leerdam

De Bazuin staat bekend om zijn unieke ‘Bazuinsound’, vanwege de afwijkende bezetting van een traditioneel Jachthoornkorps. Zo heeft De Bazuin fluiten, marchingbell, bariton en sousafoon aan de bezetting toegevoegd. In 2017 heeft het Showkorps met succes deelgenomen aan de Mars-wedstrijden tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zij behaalde daar een gouden medaille. De huidige show is gebaseerd op de traditionele jachthoornmuziek. De show heeft dan ook als titel “L’Or-igine”. “Het origineel”, oftewel het geluid van de originele jachthoornmuziek.


Meer over Winkelcentrum Hoogvliet ontdekken?

Winkelcentrum Hoogvliet winkelcentra

Gesloten13:00 - 17:30

Binnenban, Hoogvliet Rotterdam

Bekijk meer:winkelcentra
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.