Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij leerden in 3 uur tijd de bachata dansen, en dit vonden we daarvan

Aangeboden door Latin Bootcamp 1 augustus 2019

Weet je nog dat we schreven over de ‘latin bootcamps‘ – dansworkshops waarin je in drie uurtjes tijd een complete dans leert? Nou, wij werden uitgenodigd om mee te doen. Britte greep de kans, en dit is wat ze ervan vond.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik het woord ‘bootcamp’ hoor dan zie ik een kudde spierbundels in camouflagekleding, die pas lachen zodra jij afgemat op de grond ligt. Sporten doe ik sporadisch en mijn laatste dansles was een jaar of zestien geleden. Echt heel ontspannen vertrek ik die zondag dus niet richting het Westelijk Handelsterrein. Daar is Latin Bootcamp namelijk sinds kort gevestigd. In een onwijs leuk, sfeervol zaaltje met kroonluchters. Én met een bar, waar je vooraf en tijdens de twee pauzes een drankje kunt halen. Ja: na ieder uur is er een pauze van vijf ‘Caribische minuutjes’, zoals lerares Rachaila lachend zegt.

Lachen en loskomen

Als ik binnenkom valt meteen op hoe vrolijk en vriendelijk iedereen is. Wel nog een beetje afwachtend, op de enthousiaste leraren – Rachaila en Ramsley – na. Tijdens het voorstelrondje blijkt dat bijna iedereen wel ervaring heeft. Op twee meegebrachte vriendjes na, maar die ene danst nog wel eens in de club, vertelt hij. Ik ben toch meer een kroegtijger. Om letterlijk en figuurlijk los te komen gaan we eerst een beetje dansen op onze eigen manier. Dat horen we tijdens de bootcamp ook nog een paar keer terug: dat het juist zo leuk en belangrijk is dat je je persoonlijkheid in de dans legt. Er wordt veel gelachen, waardoor iedereen lekker loskomt. Zelfs ik.

Zoals voor de spiegel, maar dan zonder spiegel

In totaal leren we vier basispassen, die uiteindelijk een combinatie vormen. Er wordt heel veel herhaald, waardoor je vanzelf het gevoel te pakken krijgt, en bijna in een soort trancemodus raakt. We worden aangemoedigd om er lekker veel ‘sjeu’ in te leggen, en vooral te dansen zoals we dat thuis voor de spiegel zouden doen. Over spiegels gesproken: die hebben ze hier dus niet. Wat fantastisch is, want daardoor dans je puur op gevoel, zonder te focussen op hoe het er allemaal uitziet. Ondertussen roept Rachaila dingen als ‘delicious, DELICIOUS!

Helemaal in m’n element

De bewegingen beginnen steeds natuurlijker te voelen, en de lach die erbij hoort komt helemaal vanzelf. Dan krijg ik een complimentje van leraar Ramsley. Ik maak de (semi-)grap dat ik expres een zwierige jurk heb aangetrokken, zodat je niet ziet wat daaronder allemaal misgaat, maar nee – volgens hem gaat het écht heel lekker en straal ik vooral uit dat ik het heel erg leuk vind. Dat kan kloppen, want ik ben onverwacht helemaal in m’n element. Ik zit er helemaal in, ga hartstikke lekker in m’n eigen flow, maar dan…

Iedereen met iedereen

Net als ik vergeten ben dat je deze dans eigenlijk als koppel danst, gaan we precies dat doen: het geleerde per tweetal in de praktijk brengen. Ik ben een beetje zenuwachtig aan wie ik word gekoppeld, en voel me licht ongemakkelijk als dat het vriendje van een van de andere meiden blijkt te zijn. Maar ook daar hebben ze iets slims op bedacht: we wisselen de hele tijd door, zodat iedereen steeds kort met elke ander danst. Leuk, want zo merk je inderdaad meteen hoe ieder de dans eigen maakt.

Bezweet maar blij

Na een uur of twee flink bewegen grijpen mensen steeds vaker naar hun handdoek en drankje. Maar ondanks al dat gezweet ruikt het opvallend lekker in de ruimte. Zelfs dat draagt bij aan de fijne vibe. Als ik naar buiten loop dansen m’n heupen nog steeds, en heb ik – naast die paar zweetdruppels – een onwijze lach op m’n gezicht. Ik snap dat sommige mensen vaker terugkomen voor een workshop bij Latin Bootcamp, ondanks dat je de dans na één keer al behoorlijk onder de knie hebt. Het is namelijk vooral een onwijs gezellige invulling van je middag, waarbij je sportief bezig bent én allemaal leuke mensen leert kennen.

Nu jij!

Denk je nu: dit wil ik ook? Je kunt je nog aanmelden voor de zomerbootcamps op zaterdag 3 en zondag 18 augustus! Klik hier voor de bachataworkshops, en hier voor de salsaworkshops. Wil je je alvast aanmelden voor de reguliere workshops die in september starten? Dat kan hier. Je hebt keuze uit Cubaanse salsa, Dominicaanse bachata, reggaeton salsaton, merengue en traditionele kizomba.Meer over Latin Bootcamp ontdekken?

Latin Bootcamp

dansscholen

Van Vollenhovenstraat 15, Rotterdam

Bekijk meer:dansscholen

adv.