Motel Mozaique is dit jaar éxtra leuk en lokaal, en dit is de reden

Door Britte Kramer 17 april 2019

Jaaa, dit weekend staat Rotterdam weer in het teken van festival Motel Mozaique (MOMO)! Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 april krijg je op allerlei bijzondere plekken in de stad veel lekkers te horen, te zien én te proeven. Kortom: één groot avontuur, met dit jaar voor het eerst op het Schouwburgplein: Market Mozaique. 

Motel Mozaique is, zoals ze het zelf heel goed omschrijven op hun website, ‘een ode aan de verwondering en de stad Rotterdam’. Tijdens deze dagen:

  • ontdek je ‘een shitload’ aan nieuwe muziek – van Britse soul tot Japanse garagerock (maar ook gewoon De Likt, Apparat (live), Winne en Panda Bear);
  • beland je zomaar op geheime feesten;
  • verwonder je je over wat de gids je laat zien in deze stad die je als je broekzak dacht te kennen;
  • kijk je met open mond naar een dansvoorstelling en/of
  • word je zelf ineens onderdeel van een sterk staaltje performance art.

Voor even is iedereen een ontdekkingsreiziger.

Schouwburgplein als festivalhart

‘Ons festival kent geen dranghekken, Rotterdam is ons terrein’, zegt Motel Mozaique over zichzelf. Dat komt vooral tot uiting tijdens de dertig gratis (!) guided tours waar je aan mee kunt doen, verspreid over vrijdag 19 en zaterdag 20 april. Maar je ziet het ook terug in de locaties, die zowel buiten als binnen zijn. BAR, Rotown en Arminius doen bijvoorbeeld mee, maar het Schouwburgplein staat dit jaar centraal als festivalhart (let op, want vorige jaren was dat het Eendrachtsplein). Veel optredens vinden plaats in de Schouwburg, maar ook op het plein zelf is genoeg te doen.

Lees verder onder de video >

Lekkers en moois van Rotterdamse bodem

Het Schouwburgplein wordt op vrijdag 19 en zaterdag 20 april omgetoverd tot Market Mozaique (MAMO). Hier vind je allerlei lekkers en moois van Rotterdamse bodem, gepresenteerd door de makers en ondernemers zelf. Denk aan lokaal bier van Kaapse Brouwers (en crackers en granola van het restproduct), soepen en smoothies van groente en fruit dat anders wordt weggegooid (Groenten zonder Grenzen), koffie scoren bij Heilige Boontjes (en zo probleemjongeren en ex-gedetineerden een tweede kans geven) en kleding swappen. Het afval wordt opgehaald door Groen Collect, omgevormd tot biogas en gebruikt als input voor nieuwe circulaire producten. Kortom: Market Mozaique is niet alleen leuk voor jou, maar ook voor het milieu én de maatschappij. BAM. Lekker bezig MOMO/MAMO!

  • Het tijdschema bekijk je hier
  • Hier bekijk je de prijzen en koop je jouw ticket

adv.