Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitvinden wat voor werk écht bij je past? Hanneke helpt je

Aangeboden door VA School 8 juli 2020

Misschien heb je de afgelopen periode ontdekt dat thuiswerken eigenlijk wel lekker is. Omdat het beter te combineren is met eventuele kinderen, omdat je meer werk gedaan krijgt, omdat het reistijd scheelt of omdat je beter kunt focussen. Hanneke van VA School houdt deze zomer een oriëntatieweek waarin je kunt ontdekken of je huidige werk nog wel bij je past, of dat zzp’en meer jouw ding is. Het heet de ‘VA iets voor mij? Summer Boost’ en dit is wat dat inhoudt.

Wat is eigenlijk een virtual assistant (VA)? Als VA ben je ‘eigen baas’ en bied je online hulp voor online communicatie en verkoop. Dat doe je bijvoorbeeld met apps, websites of webshops. Dit schreven onze Leidse collega’s eerder al over het beroep VA. Hanneke richtte VA School op en geeft hiermee trainingen aan toekomstige VA’s.

Een event om je droombaan te creëren

Voor wie wordt de Summer Boost eigenlijk georganiseerd? Hanneke: “De week is voor iedereen die van jongs af aan al denkt om voor zichzelf te beginnen. Je stapt zó in als je enthousiast, flexibel en ondernemend bent en graag uit wilt vinden wat bij je past.”

Warming up

Tijdens de VA iets voor mij? Summer Boost-week doe je allerlei interactieve oefeningen. “Het is een soort warming up, voor als je bijvoorbeeld zzp’er wilt worden. Welke kansen zijn er, welke risico’s zijn er, en hoe kun je daar nu al mee omgaan? Die voorbereiding maakt het ondernemen al minder spannend, want onzekerheid, spanning en angst komen vaak voort uit gebrek aan informatie”, vertelt Hanneke.

Check waar je blij van wordt

Maar, hoe kijk je wat er bij je past? “Een van de opdrachten tijdens de Summer Boost-week is ‘de-krenten-in-de-pap-oefening’. Bij deze oefening wordt gevraagd waar je blij van wordt in je werkleven. En waar werd je niet eens voor betaald, maar vond je wel echt fantastisch om te doen? Hier komen vaak al hele interessante doelen uit om jouw droombaan vorm te geven.”

Summer Boost week

Ben je enthousiast geworden en wil je weten wat je gaat je doen in die week? Tijdens dag één tot en met drie krijg je toegang tot de online training ‘Is VA iets voor mij?’ Met video’s en werkboeken. Ook doe je de VA-quiz en krijg je een e-book over de tien grootste misverstanden over het werk als virtual assistant.

Webinars en workshop

Op dag vier kun je een webinar volgen: ‘Succesfactoren en richtingen voor virtual assistants’, met een e-book over welke richtingen je op kunt gaan als virtual assistant. Dag vijf maak je kennis met virtual assistants bij de ‘Live Zoomwebinar’. En dag zes kun je samen met alle andere deelnemers een online live workshop volgen. Op de laatste dag is er een ‘Round up webinar met Q&A‘.

Interactief

Tijdens de Summer Boost kun je vragen stellen in de besloten facebookgroep. Hanneke is daar (online) ook iedere dag live om vragen te beantwoorden.

Inspiratie opdoen

Hanneke: “Uiteindelijk is de week vooral bedoeld ter inspiratie. Door verhalen te delen, het uitspreken van ervaringen en doelstellingen te bepalen. Als je iets hardop zegt, ontstaat er vaak al een (re)actie. Het spannende haal je er dan vanaf. Het geeft nieuwe inzichten en daarmee nieuwe keuzes. Ga je bijvoorbeeld een reorganisatie afwachten of neem je het heft in eigen handen? Je kunt jezelf bijvoorbeeld afvragen: is het werk dat ik doe nog oké voor mij?” Wil jij inspiratie opdoen in één week tijd? Schrijf je hieronder in.

Alles wat je weten moet:

  • Wanneer? Maandag 13 tot en met zondag 19 juli 2020.
  • Hoe laat? De eerste drie dagen kun je zelf indelen, de webinars op donderdag- en vrijdagavond starten om 20.30 uur en de workshop van zaterdag is van 10.00 tot 12.00 uur. Hiervoor ontvang je een rooster.
  • Waar? Alle programmaonderdelen vind je online.
  • Kost dat? €17,- per persoon.
  • Reserveren? Aanmelden kan via de website. Klik op de oranje knop onder dit artikel.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door VA School. Meer over VA School ontdekken?

VA School

zakelijke dienstverleners

Haagweg 300, Leiden

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.