Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van gebroken hart tot gigablunder; vertel jouw verhaal en speel zélf de hoofdrol in een concert

Aangeboden door Rotterdams Philharmonisch Orkest 5 augustus 2020

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest komt met een tof, vernieuwend concept: Story Night. Je kunt nu stemmen op jouw favoriete symfonische muziek. De meest gekozen werken worden tijdens deze avonden gespeeld. Vul ook in welke herinnering of emotie het stuk bij je oproept, en misschien wordt jouw verhaal voorgedragen tijdens een van de Story Nights. Er komen vier edities van een uur: twee op vrijdag 11 en twee op zaterdag 12 september.

Om je een beetje op weg te helpen, stelde het Rotterdams Philharmonisch Orkest al een longlist op van klassieke highlights. Je kunt ze hier zien én beluisteren. (Tip: ook als je niet wilt stemmen is het dus leuk om de website te bezoeken, voor een kant en klaar lijstje populaire klassieke muziek.) Stemmen kan tot en met 20 augustus. Staat jouw favoriet er niet bij? Dan kun je ‘m zelf toevoegen.

Lees verder onder de afbeelding >

Story Night Rotterdams Philharmonisch Orkest
Beeld: Rotterdams Philharmonisch Orkest

Iedereen kan meebeslissen

Tijdens de lockdown liet het Rotterdams Philharmonisch Orkest al zien dat het zich niet zomaar uit het veld liet slaan. De muzikanten namen vanuit huis video’s op, waar Oprah Winfrey zelfs lovend over was. Verder speelden ze odes aan Rotterdammers en ontroerde hun versie van Love Shine A Light de hele wereld, tijdens het alternatieve Eurovisie Songfestival.

Door al deze betrokkenheid besefte het orkest meer dan ooit hoe muziek inspireert en verbindt, en dat niet alleen de regelmatige concertbezoeker van symfonische muziek houdt. Dit leidde uiteindelijk tot het idee van Story Night: een concert waar iedereen kan meebeslissen wat er wordt gespeeld. Klik op de oranje knop hieronder om meteen jouw stem uit te brengen en je verhaal achter te laten.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rotterdams Philharmonisch Orkest. Meer over Rotterdams Philharmonisch Orkest ontdekken?

Rotterdams Philharmonisch Orkest

muziek

Kruisstraat 2, Rotterdam

Bekijk meer:muziek

adv.