Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mexicaanse specialiteiten, cocktails en livemuziek: Día de los Muertos vier je hier

Aangeboden door Popocatepetl The Mexican 26 oktober 2018

Donderdag 1 tot en met zondag 4 november viert Popocatepetl The Mexican Día de los Muertos. Deze prachtzaak in de Oude Haven staat dan vol kaarsjes, ofrenda’s en andere versiering, en het personeel loopt rond met geschminkte gezichten. 

Día de los Muertos – de Dag van de Doden – is een belangrijke Mexicaanse feest- en herdenkingsdag waarop de overledenen worden geëerd. Klinkt voor ons misschien een beetje luguber, maar de Mexicanen zijn het hele jaar door bezig met de voorbereidingen voor dit bijzondere, kleurrijke festival. Ook Popocatepetl haalt volgend weekend alles uit de kast om deze traditie te vieren, met onder meer heerlijke cocktails, livemuziek, een bijzonder diner én een kinderdisco. Dit is het programma:

The Mexican Table

Op donderdag 1 november kun je aanschuiven aan The Mexican Table; een vijfgangendiner van Mexicaanse specialiteiten. Naast deze heerlijke gerechten staan gezelligheid én nieuwe vriendschappen op het menu. Je kunt een eigen tafel reserveren, maar wie het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten kiest een plekje aan de lange tafel. Je betaalt 35 euro voor het menu plus een Mexicaans drankje. De avond duurt van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur. Inlopen kan vanaf 18.30 uur. Reserveer tijdig om zeker te zijn van een tafel en vermeld daarbij ‘The Mexican Table’ en eventuele allergieën.

Cocktails voor 5 euro en Latin livemuziek

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november kun je vanaf 22.00 uur genieten van cocktails voor 5 euro (met uitzondering van de Long Island Iced Tea, Zombie en Mexican Bulldog). De keuken blijft tot 00.00 uur open om hier lekkere hapjes bij te bestellen, en op zaterdag speelt er vanaf 22.00 uur een zeskoppige latinband om je helemaal in fiëstasferen te brengen.

Family Sunday met kinderdisco

Op zondag 4 november staan de kinderen in de hoofdrol. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een kinderdisco in Día de los Muertos-stijl. En omdat die kids natuurlijk hartstikke trek krijgen van al dat dansen, mogen kinderen tot 12 jaar gratis eten van de kinderkaart. De keuken blijft ook na de disco open, tot 22.00 uur. Naast dansen, springen en zingen kunnen de jonge gasten deze dag knutselen, kleuren en schminken. Ook is er een piñataspel met lekkers en staat er een Mexican pancake-tafel, met snoep, fruit en sausjes om pannenkoeken mee te versieren. De toegang is helemaal gratis en iedereen is welkom op dit feestje. Tip: als je zeker wilt zijn van een tafeltje is het slim om vooraf te reserveren.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Popocatepetl The Mexican.Meer over Popocatepetl The Mexican ontdekken?

Popocatepetl The Mexican

restaurants en horeca

Spaanse Poort 71, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.