Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[AFGELAST] Tof! Ga wandelend op ontdekkingstocht met Urban Walk Rotterdam

Aangeboden door Urban Walk Rotterdam 18 september 2020

UPDATE: De Urban Walk Rotterdam gaat zondag 11 oktober niet door. De recentelijke en aangescherpte overheidsmaatregelen vragen om dusdanige organisatorische aanpassingen dat dit afbreuk zou doen aan het mooie concept van de Urban Walk.

Dit besluit is genomen in overleg met de gemeente Rotterdam. De aangescherpte landelijke maatregelen en de bijkomende regelgeving vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn te ingrijpend om door te voeren.

“De beslissing valt ons erg zwaar. Als organisatie hadden we voorbereidingen getroffen om de Urban Walk Rotterdam op een verantwoorde manier te organiseren en de deelnemers een unieke beleving te bieden. We keken uit naar een gezellige wandeltocht in Rotterdam. Het is extra zuur dat we in dit stadium het evenement alsnog moeten afgelasten.”, aldus de organisatie van de Urban Walk Rotterdam.

De inschrijvingen blijven geldig voor de editie van 2021. De deelnemers die zich hebben ingeschreven, ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Urban Walk komt naar Rotterdam! Op zondag 11 oktober 2020 is het zover. Tijdens deze anders-dan-anders stadswandeling kom je langs allerlei bekende plekken, maar zeker ook langs plekken waar je normaal niet snel komt. Reken maar dat je verrast wordt.

Als je meeloopt, kun je kiezen tussen een wandeling van twaalf of achttien kilometer. De route is al helemaal voor je uitgestippeld, en valt het best te omschrijven als een ontdekkingstocht vol sportiviteit, cultuur en architectuur. Geen zorgen: het is allemaal heel laagdrempelig. Urban Walk Rotterdam is echt leuk voor íedereen. De route start en eindigt op de Binnenrotte.

Geen moment saai

Tijdens deze eerste editie staan de Rotterdamse bruggen in de spotlight. Ook De Doelen ligt op de route, net als de Luchtsingel en Wijkpark het Oude Westen met z’n fonteinen en bloeiende perenbomen. We spraken iemand die de route al proefgelopen heeft. Die verzekerde ons dat er continu wat te zien is langs de route en dat het geen moment saai wordt.

Allerlei weetjes

Onderweg krijg je allerlei weetjes te horen bij dingen die je tegenkomt, dus je steekt er nog wat van op ook! En aan het einde van de wandeling krijg je een uniek aandenken mee naar huis. Leuk: honden zijn – mits aangelijnd – welkom om mee te lopen. Houd er alleen rekening mee dat je vierpotige wandelmaatje niet bij alle locaties mee naar binnen mag.

De deelnemers

Melinda Molkenboer (55) loopt de Urban Walk Rotterdam samen met haar zus. In december liepen ze de Rotterdam Night Walk. Daar waren ze zo enthousiast over, dat ze nu ook meedoen met de Urban Walk Rotterdam. Ondanks dat ze een echte Rotterdamse is, verwacht ze ook deze keer weer nieuwe dingen te ontdekken langs de route. Zo kwam ze tijdens de Rotterdam Night Walk een heel schattig kerkje tegen, waar ze het bestaan nooit van geweten had. Maar ook de gezelligheid speelt voor Melinda een grote rol; niet alleen met haar zus, maar ook de praatjes met mede-wandelaars.

Lees verder onder de foto >

Urban Walk Rotterdam

Bjorn Baptiste (34) uit Den Haag loopt ook mee. Hij is heel sportief, en ziet de Urban Walk vooral als een leuke manier om te bewegen en andere steden te leren kennen. Hij loopt daarom in meerdere steden mee: Den Haag, Breda en Rotterdam. Bij de Rotterdamse tocht kijkt hij vooral uit naar de kubuswoningen, de Erasmusbrug en de Coolsingel. Wandelen doet hij nu zo’n vier jaar. Een losgeslagen hobby, noemt hij het. Hij hoopt dat door de Urban Walks meer jongeren de lol van lopen gaan inzien. Aan eerdere wandelevenementen heeft hij in ieder geval leuke contacten overgehouden. Volgens hem is de sfeer nergens zo amicaal en gemoedelijk als in de wandelsport.

Schrijf je in!

De Urban Walks kennen geen wedstrijdelement, dus tijden worden niet bijgehouden. Wel zijn er, om de drukte te spreiden, verschillende startwaves. Klik hier om de startwaves te bekijken en om je in te schrijven. Wees er snel bij, want sommige waves zitten al vol! Inschrijven kan tot en met zondag 4 oktober.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Urban Walk Rotterdam. Meer over Urban Walk Rotterdam ontdekken?

Urban Walk Rotterdam


adv.