Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips uit ’t Kielegat: dit moet je weten als je carnaval gaat vieren in Breda

Door Britte Kramer 15 februari 2020

Wist je dat indebuurt Rotterdam één van de 33 indebuurt-steden is? Dat komt soms heel handig van pas. Zoals nu, met carnaval in het vooruitzicht. Speciaal voor alle Rotterdammers die gaan feesten in Breda – of ’t Kielegat, zoals de stad tijdens carnaval heet – stelden onze collega’s van indebuurt Breda een lijstje tips samen.

Bij hét volksfeest van de stad horen namelijk veel tradities en ‘regels’. En dan is het wel zo netjes én leuk om je daar een beetje in te verdiepen, vooraf. Dus ga jij volgende week in je feestpak richting het Bredase? Lees deze tips dan even door!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Je bucketlist

11-11 carnaval
Foto: Janine Klappert

Als carnavalsvierder in Breda is er een aantal activiteiten waar je zeker naartoe moet. Ook dit jaar staan er weer een hoop leuke activiteiten op de planning. Hier lees je alles over carnaval in Breda en hier vind je alle evenementen.

Bredase carnavalsmuziek

Carnaval in Breda
Esther (links) en Monique van Sjansjee bij de trekmuur Cafetaria de Toren. Foto: indebuurt Breda

Kom je uit Rotterdam en kun je ‘onze’ liedjes niet meezingen? Dan val je natuurlijk snel door de mand. Je hebt nog heel even om te oefenen. Zorg dat je onder andere de liedjes van Sjansjee uit je hoofd kent.

Carnavalsoptocht

wegen carnaval breda
Grote Optocht van ’t Kielegat in 2019. Foto: indebuurt Breda

Wil je één dag carnaval vieren in ’t Kielegat? Dan raden wij je aan om op maandag 24 februari naar Breda te gaan. Dan rijdt de carnavalsoptocht door de stad en da’s altijd hartstikke gezellig! Lees er hier alles over.

De Bredase kleuren

11-11 carnaval
Foto: Janine Klappert

In Breda blend je vrij makkelijk tussen het uitgaanspubliek in je kostuum. Je hoeft niet, bijvoorbeeld zoals in Den Bosch, een jasje met emblemen te dragen. Een piratenoutfit of heksenjurk is ook prima. Wil je toch ‘op z’n Kielegats’ gekleed? Zorg dan voor veel rood en oranje in je outfit. Hier wat tips.

Géén vastelaovend

Foto: Yvonne Aarden

Waag het niet om carnaval te omschrijven als vastelaovend of Vastenavond. In Limburg en Bergen op Zoom noemen ze het volksfeest zo. En zijn we in Limburg? Nee dus. Wij zeggen gewoon carnaval.

Nieuws over ons 'eigen' carnaval:

Zomercarnaval 2019

Schrikken! Zomercarnaval is dit jaar kleiner dan ooit

Van dit nieuws schrokken wij wel even! Zomercarnaval is dit jaar namelijk kleiner dan ooit. En dan h...
Zomercarnaval 2019

Wow! Zomercarnaval Rotterdam wordt misschien cultureel erfgoed

Tropisch sfeertje, heerlijke muziek, een extravagante parade, uitgedoste mensen en sexy dansers en d...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.