Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Selfies met een koe en racen over de stormbaan: ga mee naar het Rotterdamse platteland

Aangeboden door De Stad Uit 11 februari 2020

Ken je De Stad Uit al? Zij regelen de allerleukste uitjes nét buiten Rotterdam. Op het ‘Rotterdamse platteland’ dus, zeg maar. Zondag 23 februari is de volgende. Dan mag je met het hele gezin mee naar bio-boerderij Gravesteyn in Pijnacker. Retteketet… winterpret!

Natuurlijk is het leuk om naar de kinderboerderij te gaan, maar het is niet te vergelijken met een échte boerderij. Zo eentje waar melk geproduceerd en boter gemaakt wordt. En daar kun je dus met je neus bovenop staan!

Het programma

Niet dat het alleen maar gaat om dingen leren hoor. Ja, je mag bekijken hoe een koe zich laat melken en je leert boter maken, maar het wordt vooral heel gezellig. Kijk maar wat voor leuks ze allemaal verzonnen hebben:

  • selfie met je favoriete koe
  • race over de stormbaan
  • warm-up met (halal) snert
  • zelfgemaakt: warme choco
  • van heel dichtbij: hoe een koe zich laat melken
  • marmeren met melk
  • boter maken
  • spreeuwenhuisje timmeren

Handig om te weten

Het bezoek aan bio-boerderij Gravesteyn duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Dit uitje kost €6,- per kind, of €3,- met Rotterdampas. Volwassenen mogen gratis mee. Dat is ook wel eens fijn (en eerlijk), toch? Aanmelden kan via de oranje button onder dit artikel.

Het adres van de boerderij is Oude Leedeweg 23 in Pijnacker. Er is genoeg parkeergelegenheid, maar je kunt er ook een heel buitendagje van maken: het is zo’n drie kwartier fietsen vanuit Rotterdam-Centrum. Of neem metrolijn E en loop vanaf station Pijnacker Zuid. Dat duurt zo’n twintig minuutjes.

Zorg dat iedereen mee kan

Gun jij het alle kinderen om mee te gaan met leuke uitjes als deze? Ook de kinderen die het financieel wat minder goed getroffen hebben? Daar kun jij voor zorgen! Klik hier voor de mogelijkheden om te doneren aan De Stad Uit.Meer over De Stad Uit ontdekken?

De Stad Uit

dienstverlening

Willebrordusstraat 84, Rotterdam

Bekijk meer:dienstverlening

adv.