Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schip ahoy! Gratis leuke dingen doen voor kinderen tijdens een bezoek aan het Maritiem Museum

Aangeboden door Maritiem Museum 28 juli 2020

Wil jij er deze zomer met de kids een dagje op uit, maar heb je nog geen idee waarheen? Het Maritiem Museum Rotterdam is een echte aanrader! In het museum ontdek je het maritieme heden en verleden én worden er elke dag activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

In het museum kun je niet alleen dingen bekijken, maar vooral ook doen. Zo kun je aan de vernieuwde museumsteiger iedere dag historische schepen, kranen en een graanelevator bekijken. En je kunt een kijkje nemen aan boord en ervaren hoe het leven en werken op zo’n schip vroeger was.

Lees verder onder de foto >

Foto: Maritiem Museum Rotterdam

Gratis workshops

Kinderen kunnen gratis meedoen aan de speurtocht. Hiermee gaan ze in de Maritiem Museum Haven op zoek naar dieren en letters. Van een levensgroot paard in de hijskraan tot een trouwe viervoeter aan dek. Je hebt keuze uit een versie voor lezers, eentje voor niet-lezers en een Engelse variant.

Ook zijn er elke dinsdag en zondag creatieve workshops te volgen voor alle leeftijden. Kinderen knutselen met recyclemateriaal of maken een stoere haventekening onder begeleiding van een tekendocent van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Volwassenen kunnen ook deelnemen aan deze tekenworkshop.

Daarnaast kunnen de kinderen net als een echt ketelbinkie het dek zwabberen, met als beloning een zeemanstattoo. Alle activiteiten zijn gratis met een geldig entreebewijs.

Lees verder onder de foto >

Foto: Maritiem Museum Rotterdam

Rondvaart

En om jouw museumuitje helemaal compleet te maken kun je ook nog deelnemen aan een rondvaart op de elektrische Waterbus. Zo ontdek je de stadshavens van het Maritiem District, van de Leuvehaven tot de Wijnhaven, de Oude Haven en het Haringvliet. Vraag naar alle mogelijkheden bij aankomst in het museum. De vaart duurt 30 tot 45 minuten en voor deze exclusieve vaart betaal je €17,50 (maximaal één huishouden per rondvaart).


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Maritiem Museum. Meer over Maritiem Museum ontdekken?

Maritiem Museum musea

Gesloten10:00 - 17:00

Leuvehaven 1, Rotterdam

Bekijk meer:musea

adv.