Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Plaswijckpark is weer open, met vernieuwde Havenspeeltuin!

Aangeboden door Plaswijckpark 5 juni 2020

Wat zijn ze blij bij Plaswijckpark: na ruim tien weken zijn ze weer open! Er zijn heel veel redenen om snel langs te gaan, vertelt parkmanager Fred Nijveld. In de tussentijd is de waterspeeltuin (Havenspeeltuin) vernieuwd en heropend, er zijn allerlei babydieren geboren en de aaibare dieren, waaronder de alpaca’s, zijn razendenthousiast om weer geknuffeld te worden!

Fred vertelt: “We zien dat de dieren heel snel naar voren komen zodra er mensen zijn. Zeker de dieren die makkelijk aaibaar zijn, zoals de alpaca’s en schaapjes. Blijkbaar hebben ze dat gemist! En er zijn de afgelopen weken veel jonge dieren geboren: stokstaartjes, otters, mara’s, schapen, zwanen… Ook zijn er nog wat drachtige dieren. En we hebben sinds de heropening een vernieuwde waterspeeltuin; de Havenspeeltuin. Er is een groot spraypark bijgekomen, wat de kinderen fantastisch vinden als het lekker weer is. Maar ga ook lekker van de andere dingen in het park genieten!”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: Plaswijckpark
Foto: Plaswijckpark
Foto: Plaswijckpark
Foto: Plaswijckpark
Foto: Plaswijckpark
Foto: Plaswijckpark
Foto: Plaswijckpark

Vooraf reserveren

Uiteraard doet Plaswijckpark er alles aan om de RIVM-maatregelen te bewaken. Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft alles helemaal goedgekeurd. Wat jij ervan merkt? Het belangrijkste verschil is dat je niet spontaan naar het park kunt, maar even vooraf moet reserveren voor het tijdvak waarin je van plan bent te komen. Dit geldt ook voor abonnementhouders. Lijkt ons een kleine moeite! En hoe laat je ook komt: je mag sowieso tot 18.00 uur blijven.

De nieuwe regels

Eenmaal in het park zelf wordt van je verwacht dat je anderhalve meter afstand houdt van niet-huisgenoten en dat je je aan de aanwijzingen van medewerkers houdt. Is het op een bepaalde plek wat drukker, loop dan eerst ergens anders heen. Er zijn zo veel leuke plekken in het park! Fred: “Op deze manier kan iedereen overal van genieten, op een veilige manier. Als je elkaar de ruimte geeft is het voor iedereen leuk. Over het algemeen houden de bezoekers zich hier hartstikke goed aan.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: Plaswijckpark
Foto: Plaswijckpark
Foto: Plaswijckpark

Voor sommige paden geldt eenrichtingsverkeer, maar dat zie je vanzelf aan de geplaatste bordjes. Verder heeft Plaswijckpark desinfectiepunten geplaatst en worden handvatten en deurklinken regelmatig grondig schoongemaakt. Lees hier alle regels even rustig door.

Binnenspeeltuinen snel weer open

In Restaurant In de Heuvel en Pannekoekenrestaurant de Boshut mogen maximaal dertig mensen tegelijk binnen zijn en de binnenspeeltuinen en ballenbak zijn voorlopig nog gesloten. Maar: Fred laat weten dat ze er alles aan doen om ook die zo snel mogelijk weer open te stellen. Tot die tijd hoef je je absoluut niet te vervelen, want er valt genoeg te beleven in Plaswijckpark!

Zeven dagen per week

Plaswijckpark is zeven dagen per week open, van 10.00 tot 18.00 uur, en van 18 juli tot en met 30 augustus zelfs een uurtje langer – tot 19.00 uur. Reserveer via deze link of onderstaande oranje button.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Plaswijckpark. Meer over Plaswijckpark ontdekken?

Plaswijckpark

vrijetijd en uitgaan

Gesloten10:00 - 18:00

Ringdijk 20, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.