Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je moet weten over de marathon in Rotterdam 2020

Door Faayyaaz van Dijk 12 februari 2020

Update 12 maart. Let op: de Marathon 2020 is uitgesteld. We houden je op de hoogte waneer er een nieuwe datum bekend is.

Het duurt nog even voordat de marathon in Rotterdam van start gaat, maar al heel veel mensen zijn zich druk aan het voorbereiden. De NN Marathon Rotterdam vindt dit jaar plaats op zondag 5 april. En wij zetten alvast wat belangrijke informatie op een rij.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Startpunt Marathon

Sinds 2018 heeft De NN Marathon Rotterdam een nieuw startpunt: deelnemers starten aan de voet van de Erasmusbrug en lopen in de richting van de Kop van Zuid. En er wordt natuurlijk gefinisht op de Coolsingel onder toeziend oog van héél veel mensen.

Route van de marathon in Rotterdam

Foto: website van NN Marathon

Programma van de marathon in Rotterdam

Ben je op zoek naar het programma van de marathon? Wij schreven een handig stukkie voor je:

Dit is het programma van de NN Marathon in Rotterdam 2020

Update 12 maart. Let op: de Marathon 2020 is uitgesteld. We houden je op de hoogte waneer er een nie...

Zo kom je bij de marathon in Rotterdam

Met openbaar vervoer naar de marathon

Het is chaos in Rotterdam, dus daar moet je je sowieso op voorbereiden. De trams rijden niet hun eigen route en metrostation Leuvehaven is afgesloten. Ondanks de mini-chaos kun je jezelf goed verplaatsen.

Wil je naar de start gaan kijken, dan adviseren we je om de metro naar Wilheminaplein te nemen. Wil je naar de finish van De NN Marathon Rotterdam kijken, dan kun je het beste uitstappen bij metrostation Beurs. De route van de marathon is zoveel mogelijk afgestemd op de ondergrondse route van het RET-metronetwerk in Rotterdam. Wil je iemand dus supporten op een andere plek, check dan de website van de RET om uit te zoeken hoe je er komt.

Met de auto naar de marathon

Adviseren wij niet, want wat is het druk in het centrum! Ben je toch van plan om met de auto te komen? Dan kun je het beste parkeren bij één van de P+R locaties. Je kunt tijdens het marathonweekend gratis gebruikmaken van alle P+R locaties. De enige voorwaarde is wel dat je daarna gebruikmaakt van het openbaar vervoer.

P+R Adres Metrolijn Reistijd
Meijersplein Fairoaksbaan 300 E 9 min.
Capelsebrug A. v. Rijckevorselplein 20 A/B/C 12 min.
Kralingse Zoom Kralingse Zoom 50 A/B/C 8 min.
Slinge Slinge 763 D/E 12 min.
Alexander Alexanderlaan 35 A/B/C 18 min.

Verkeersomleidingen

Tijdens de marathon in Rotterdam moet je elk jaar rekening houden met verkeersomleidingen. Op dit moment is daar nog geen informatie over bekend. Maar zodra wij meer weten lees je dat hier.

Borrelen voor, tijdens of na de marathon in Rotterdam

Genoeg feestjes tijdens de marathon in Rotterdam.

Dorst!

Ren je mee en krijg je dorst? Logisch! Er worden waterpunten ingericht op het parcours van de NN Marathon Rotterdam. Op ongeveer 5, 10, 15, 20, 25 en 30, 35, en 40 km is er water beschikbaar. En de gele natte sponsen zijn verkrijgbaar op 12.5, 17.5, 22.5, 27.5, 32.5,en 37,5 kilometer. Overigens wel alleen als je meerent ;). Direct na de finish is er ook AA Drink Smart recovery, water en fruit beschikbaar.

Volg mij!

Ren je niet mee met de marathon in Rotterdam, maar kom je iemand supporten? Dan wil je natuurlijk weten waar de renner uithangt. Download dan de NN Marathon Rotterdam-app. Hiermee kan je mensen die meerennen op de voet volgen. Downloaden kan hier.

Voorpret

Zo zag de marathon in Rotterdam er vorig jaar uit:

Medal Monday! Nog een paar foto’s op een rij om na te genieten van de NN Marathon 2019

Bijgekomen van de Marathon in Rotterdam? Lig je nu lekker op de bank met flinke spierpijn? Wij hebbe...

Bekijk hier de uitslag van de NN Marathon Rotterdam 2019

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.