Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuke actie: zet een teddybeer voor je raam voor jonge Rotterdammers

Door Ilse Zoutewelle 26 maart 2020

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Dit initiatief komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Heb jij een teddybeer voor je raam in Rotterdam? Stuur ons dan een foto!

Door de knuffelberen voor het raam of op de vensterbank, verandert je dagelijkse ommetje in een speurtocht voor kinderen (en stiekem is het voor ouders ook heel leuk!). De berenjacht komt uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie.

Geen gevaar

Goed om te weten: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert, mits de groep niet te groot is. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen in één speeltuin spelen.

Let op: Ga je naar buiten in je eigen wijk? Hou tijdens je wandeling ten alle tijden 1.5 meter afstand van mensen die je tegenkomt en ga niet naar buiten als je verschijnselen van het coronavirus hebt! Dit geldt ook voor kinderen.

Lees ook:

Aafje zorghotel wordt het coronacentrum van regio Rotterdam

Aafje zorghotel naast het Maasstad Ziekenhuis wordt het coronacentrum van de regio Rotterdam. Een va...
Supermarkt anderhalve meter afstand corona

Zo ziet boodschappen doen er nu uit

Anderhalve meter afstand houden: ook in de supermarkten moeten we eraan geloven - voor ons eigen bes...

Meer over

Corona Doen

adv.