Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier hebben we op gewacht: een hele avond kattenfilmpjes in de bioscoop!

Door Wouter Vocke 16 juli 2019

Een kat die van de bank naar de vensterbank wil springen en met een salto op de grond terechtkomt. Een poes die een meter de lucht inspringt bij het zien van een komkommer. Kattenfilmpjes: wij van indebuurt zijn er gek op! En we zijn niet alleen, ze doen het al jaren erg goed op internet.

Ook zo’n fan? Hebben wij dan even goed nieuws voor je! Op 8 augustus is het Internationale Kattendag, en dat wordt gevierd met het kattenfilmfestival CatVideoFest. Het is voor het eerst dat het festival in Nederland is, en ook nog eens in Rotterdam! In LantarenVenster zal er die dag een compilatie te zien zijn van kattenfilmpjes.

Donaties

Maar het is niet alleen maar lol en kattekwaad op het witte doek: een deel van de inkomsten wordt op deze dag wereldwijd afgestaan aan lokale asiels en organisaties die zich bezighouden met dierenwelzijn. In het kader hiervan doneert LantarenVenster €3,- per verkocht kaartje aan het dierenasiel in Spijkenisse!

Film je eigen kat!

Superleuk: je eigen kat maakt ook kans op eeuwige roem. Of in ieder geval een paar minutes of fame. LantarenVenster roept op om voor 1 augustus het leukste filmpje van je eigen kat in te sturen. Voor de film begint, laten ze eerst de top 5 van de beste ingezonden filmpjes zien. Je kunt je clip sturen kan naar [email protected]. Enige vereiste: hij mag maximaal drie minuten duren. De winnaar krijgt een kattenverwenpakket!


Meer over LantarenVenster ontdekken?

LantarenVenster bibliotheken

Geopend11:30 - 01:00

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Bekijk meer:bibliotheken

adv.