It’s a girl! Kunsthal ‘bevallen’ van mega grote en levensechte baby

Door Wouter Vocke 9 maart 2018

Weet je nog niet wat je dit weekend gaat doen? Wij hebben nog wel een tip voor je! Wat dacht je van een nieuwe tentoonstelling in de Kunsthal? Met 35 kunstwerken van 28 kunstenaars toont de Kunsthal vanaf 10 maart voor het eerst in Nederland een toonaangevend overzicht van de ontwikkeling van vijftig jaar hyperrealistische beeldhouwkunst wereldwijd. 

Hyperrealisme

Met de tentoonstelling Hyperrealisme: Sculptuur zet de Kunsthal de stap naar de derde dimensie, na de succesvolle tentoonstelling over hyperrealisme in de schilderkunst. De tentoonstelling presenteert een unieke selectie werken van de belangrijkste hyperrealistische beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar.

Ron Mueck

De Australiër Ron Mueck is één van de bekendste kunstenaars in dit genre. Zijn indrukwekkende sculptuur ‘A Girl’ is de komende maanden in Rotterdam te zien. “Het installeren was een zware bevalling!” aldus de Kunsthal op Instagram. Brrr… Griezelig echt! Vanaf zaterdag te zien tot en met 1 juli.

Kunsthal musea

Nu gesloten10:00 - 17:00

Westzeedijk 341, Rotterdam

Bekijk meer:musea
  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.