Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In de eerste VR Arcade van Rotterdam vliegen de zombies je om de oren

Door Luuk Barendrecht 10 maart 2020

De techniek staat voor niks. De ene na de andere bizarre gadget komt tevoorschijn, maar wij hebben bij 1337VR wel iets heel bijzonders mogen doen: zombies schieten in de wereld van VR (Virtual Reality). 

Met een VR-bril op ben je opeens in een totaal andere omgeving. In deze digitale wereld is alles mogelijk: een achtbaanrit, een reis door de diepzee of een zombie-invasie. Bij 1337VR kan je terecht voor het laatste. Met één tot vier spelers jaag je zombies terug het graf in. Een bizarre ervaring!

Lege donkere ruimte

Als je de ruimte binnenloopt ziet het er vooral heel leeg en donker uit. Je kan achter de bar een drankje drinken. Er wordt alleen geen alcohol geschonken, om motion sickness te voorkomen. Aan de muur hangen vier rugzakken en VR-brillen. Op een tv-scherm kan je de spelers die voor je aan de beurt zijn volgen.

Bepakking

Zodra je aan de beurt bent krijg je een vest aan met sensoren erin, je ziet er haast uit als Batman. De sensoren geven een kleine schok zodra er een zombie aan je lijf knaagt. Dit maakt de beleving nog veel realistischer. De VR-bril zit vast aan een computer die in een rugzak zit, je krijgt een haarnetje op voor de hygiëne en twee wapens in je hand. Dat zijn de klassieke Duck Hunt-pistolen, als dat je wat zegt. Het klinkt als een hele bepakking, maar als je eenmaal in de game bent geladen (net als The Matrix) merk je daar helemaal niks meer van.

VR zombie shooter

Regels

Voordat je gaat spelen krijg je drie regels te horen van de gamemaster, die toekijkt hoe je speelt en tips geeft als je er niet uitkomt. De regels zijn: niet springen, niet rennen en niet leunen. Dit is omdat je op een lege, platte vloer staat. Als je in de game zit heb je daar geen flauw benul meer van. Voordat je het weet leun je op een muurtje dat er in werkelijkheid helemaal niet staat en kukel je zo met je dure VR-bril op de grond – dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Lees verder onder de video >

Knallen maar

Op het moment dat het spel start zie je opeens je medespelers staan en kan je naar elkaar zwaaien – of elkaar neerschieten. Al snel kom je erachter dat er een hendel op het speelveld staat. Als je die naar beneden trekt komen er heel rustig een paar zombies op je af. Maar die rust duurt niet lang… Na een paar minuten beginnen ze te rennen en komen ze uit alle hoeken en gaten op je afstormen. De paniek slaat lichtjes toe.

Zweet op je voorhoofd

Als je de eerste lading zombies hebt afgeknald kan je een lift in. Eenmaal beneden, in een soort mijn, begint het pas echt. Terwijl er nog steeds zombies op je afkomen, balanceer je over balken boven een afgrond en los je puzzels op. We zullen niet verklappen hoe het spel verder gaat, maar het is superspannend en af en toe zelfs een beetje eng. Als je het level hebt uitgespeeld en je bril afzet merk je pas hoe vermoeiend het is. Met zweet op je voorhoofd en klamme handen ben je weer in die lege donkere ruimte; misschien wel het gekste moment van het halfuur durende spel. We kunnen niet anders zeggen dan dat het een hele bizarre ervaring is. Een dikke aanrader!

VR Zombie Shooter

1337VR

Het level dat wij speelden heet Missile Base. Een onderdeel van de VR-game Arizona Sunshine. De game is ontworpen door Vertigo Games, een Rotterdams bedrijf dat samenwerkt met 1337VR. Samen hebben zij de eerste VR Arcade van Rotterdam geopend. Ben jij geïnteresseerd in een middagje zombies schieten met je vrienden? Reserveer dan een plekje of kijk voor meer informatie op de site van 1337VR.


Meer over 1337VR ontdekken?

1337VR

Ommoordsehof 5, Rotterdam

Lees ook:

Pssst: in Rotterdam zit een game walhalla (ook leuk voor kinderfeestjes)

Soms heb je van die plekken die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat er altijd ruimte is op het f...
De Kuip in PES

Gers! De Kuip schittert in deze populaire game

Al járen is het een verhitte discussie onder liefhebbers van voetbalgames: ga je voor FIFA of Pro Ev...
arcade

POING! de nieuwe arcadehal in hartje centrum

Het grote brein achter BAR Rotterdam (R.I.P.) gaat een arcadehal openen. Kristian de Leeuw is volle ...

Meer over

Doen Getipt

adv.