Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

IFFR 2020: dit is alles wat je wilt weten over het Rotterdamse filmfestival

Door Luuk Barendrecht 15 januari 2020

Over een week is het zover: de negenenveertigste editie van het IFFR (Internationaal Film Festival Rotterdam). Van 22 januari tot en met 2 februari kun je door heel Rotterdam genieten van films uit allerlei genres.

Locaties

IFFR is nooit op één locatie. Door heel de stad doen bioscopen en theaters mee aan het festival. Veel locaties zijn op loopafstand van Rotterdam Centraal. Alleen LantarenVenster op de Kop van Zuid is iets verder weg, maar ook die is goed te bereiken met tram of metro. Dit zijn de voornaamste locaties die meedoen:

Voor alle kleinere locaties heeft IFFR een mooie kaart gemaakt.

De Doelen
Foto: Facebook De Doelen

Alternatieve films en feestjes

Op het filmfestival worden niet zomaar de blockbusters getoond die je normaal ook in de bioscoop ziet. IFFR richt zich veel meer op alternatieve films; films die normaal niet zo’n breed publiek hebben. Zo was in 2009 Slumdog Millionare een groot succes: een film die te zien was op IFFR en later Oscars, Bafta’s en Golden Globes binnensleepte. Ben jij benieuwd wat er allemaal draait? Kijk dan naar het volledige programma of kijk naar de 10 films die kans maken op de Tiger Award. Dat is een prijs voor de beste film van deze 49e IFFR. En hou jij nou helemaal niet van films, geen zorgen. Door heel de stad zijn er feestjes en afterparty’s. Overal waar je komt zie je dat IFFR de stad levendig maakt.

Leuke evenementen

Weet je niet zo goed welke film je moet kiezen? Dat snappen ze bij IFFR ook heel goed, het aanbod is ook reusachtig. Daarom hebben ze een paar leuke evenementen georganiseerd waar je bij de hand wordt genomen en je het beste van IFFR te zien krijgt. Hier een paar tips:

  • CJP: op de zaterdag 25 januari breng je de hele dag door in het Oude Luxor Theater. Je krijgt van ’s ochtends tot in de middag films te zien, drie stuks maar liefst. De films zijn uitgekozen door CJP en gericht op een jongere doelgroep. En na de laatste film is het tijd voor een gezellige borrel.
  • Volkskrantdag: De Volkskrantdag is traditiegetrouw op de laatste dag van het festival, dit jaar op zondag 2 februari. Hierbij geven ze een samenvatting van het mooiste wat IFFR heeft uitgezonden. Je kan ervoor kiezen om van bioscoop naar bioscoop te crossen of alle vijf de films vanaf één punt te bekijken.
  • VPRO Previewdag: Op donderdag 23 en op vrijdag 31 januari selecteert VPRO zijn favoriete films en zendt die natuurlijk ook een dag lang uit.

Wil je meer weten over het festival of kaartjes kopen? Kijk dan op de site van IFFR.

Lees ook:

Feijenoord

12 x deze bioscoopfilms zijn opgenomen in onze stad

'Rotterdam is niet te filmen, Rotterdam is veels te echt', zei Jules Deelder ooit. De filmmakers van...

Gratis swingen: maak kans op twee kaartjes voor de Soul Sisters in Rotterdam

Een avondje genieten van livemuziek, heerlijk! Even de heupjes van links naar rechts op swingende de...

Binnenkort kun je naar een mega silent disco met héél veel eten 

Oh yes! Silent disco + heel veel eten = een match made in heaven. En precies deze combinatie vindt b...

adv.