Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hallo gamer! 10 redenen waarom jij DreamHack in Rotterdam Ahoy niet wilt missen

Aangeboden door Rotterdam Ahoy 16 oktober 2019

Ben jij een gamer? Dan mag je DreamHack Rotterdam ab-so-luut niet missen! We kunnen namelijk wel 10 redenen verzinnen waarom je deze vrijdag, zaterdag en/of zondag richting Rotterdam Ahoy moet. Komen ze:

1. Het is de allereerste DreamHack in Nederland

DreamHack is een internationaal e-sports- en gamingfestival, en als zo’n evenement voor het eerst in ons eigen landje – wat zeggen we: stádje – is, dan MOET je daar natuurlijk bij zijn. En dan is het ook nog eens de eerste keer dat er een DreamLeague Dota-toernooi wordt gespeeld in Europa! Er zit maar liefst $250.000,- euro in de prijzenpot. Ook het DreamHack Open CS:GO-tournooi, waar $100.000,- op het spel staat, wil je niet missen. Beide staan meteen al in de Nederlandse top 5 van e-sportstoernooien met de hoogste prijzenpot. Maar er zijn ook heel wat kleinere toernooien die je kunt bijwonen.

2. Gaming Expo waar je allerlei prijzen kunt winnen

Er is een Gaming Expo met verschillende stands, waar je allerlei prijzen kunt winnen en dingen kunt doen. Op de website zie je precies wat er te doen is. Ook kun je hier heel veel spellen spelen, zoals Mariokart, Fortnite, VR-game Zombie Apocalypse en Super Smash Bros.

3. 48 uur lang non-stop gamen

Op de Trust Gaming LAN-party kun je 48 uur lang non-stop gamen, op allerlei niveaus: de master competitions (prijzenpot: €13.500,-, verdeeld over vijf spellen), de advanced competitions (met fijne hardwareprijzen) en nog allemaal andere leuke competities. Dit wordt niet alleen leuk voor de deelnemers, maar ook voor de toeschouwers! Regel hier nog snel een plek.

4. Indoor Drone Racing

Superleuk extraatje is het Nederlands Kampioenschap Indoor Drone Racing dat gehouden wordt tijdens DreamHack Rotterdam. Op vrijdag kun je dezelfde route vliegen die zaterdag en zondag gevlogen wordt tijdens het officiële kampioenschap. De finale is op zondag. Het complete schema vind je hier.

Cosplay DreamHack
Beeld: DreamHack

5. Cosplay-competities

De wereld van fantasy en games komt tot leven tijdens de DreamHack Rotterdam Cosplay Championships. Kijk hoe de deelnemers hun favoriete karakters tot leven laten komen in de vetste kostuums. Op zaterdag is er een wedstrijd voor het mooiste kostuum. Op zondag gaat het om de performance; hoe ze hun karakter tot leven brengen.

6. Het Europees Kampioenschap SpeedQB Airsoft

En dan is er nóg een kampioenschap, tijdens DreamHack Rotterdam: het Europees Kampioenschap SpeedQB Airsoft. Op vrijdag kun je zelf Airsoft spelen, maar wees wel op tijd bij de NAVB-area om je aan te melden. Zaterdag is de kwalificatiedag voor de finale die op zondag plaatsvindt.

7. Ontmoet je favoriete streamers in de Stream Studio

Het hele weekend lang kun je je favoriete streamers volgen vanuit Rotterdam Ahoy. Yarasky bijvoorbeeld, Morrog, ShannaNina en de Rotterdamse Melania Mylioti (en nog vééél meer!).

8. Toffe activiteiten op de Doritos Mainstage

Vanaf de Doritos Mainstage zijn er heel veel toffe activiteiten. Win te gekke prijzen, doe mee aan de meet & greets, of check de Q&A’s met YouTubers vThorben, Ronald, Paraduze, JoostSpeeltSpellen, Maxime MXM en The Mansion. DJ Leroy Styles speelt livesets en je kunt hier ook de FIFA20-spelers aanmoedigen tijdens het Esoccer Kampioenschap FIFA 2020.

9. Het festivalgevoel

DreamHack Roterdam is geen expo, e-sporttoernooi of LAN, maar een feestelijk evenement voor alle gamefanaten. Hier ontmoet je elkaar en bleef je de onlinewereld offline. En ook niet onbelangrijk: in de foodtruckarea kun je tussendoor een lekker hapje scoren.

DreamHack Omen
Foto: DreamHack | Tobias Johnsson

10. De beste deals

Ben jij toe aan nieuwe gear? Bij de Alternate Pop Up Store helpen ze je met al je hardwarevragen en de beste deals. GameMania verkoopt afgeprijsde games en er zijn ook stands met merchandise.

Nou, duidelijk. Toch? DreamHack Rotterdam 2019 is niet bepaald iets dat je wilt missen, als je een béétje gamer bent. Verzamel dus al je on- en offline vrienden en ga dit weekend naar Rotterdam Ahoy. Scoor hier je tickets. Come out & play!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rotterdam Ahoy. Meer over Rotterdam Ahoy ontdekken?

Rotterdam Ahoy

vrijetijd en uitgaan

Ahoyweg 10, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.