Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! Binnenkort kun je met de zeilboot van Rotterdam naar Londen varen

Door Luuk Barendrecht 17 februari 2020

Je kan op vele manieren de Noordzee oversteken. Met het vliegtuig, de trein of boot. Maar binnenkort kan je ook met een hele bijzondere boot de oversteek naar Londen maken.

Fair Ferry komt met een alternatief dat ook nog eens beter voor het klimaat is. Een driemaster van 60 (!) meter. Naar Londen met een zeilschip, dat is pas vet! Fair Ferry heeft de route in 2019 al getest en het beviel goed. Daarom zetten ze dit traject komende zomer door. Rotterdam uitvaren over de Maas is een feestje en via de Thames de miljoenenstad van Londen binnenvaren moet ook fantastisch voelen.

Voorzieningen

De driemaster Artemis gaat de route varen. Het schip heeft plek voor 32 gasten, in zowel tweepersoons- als driepersoonshutten. Alle vertrekken zijn voorzien van een douche en toilet. In de lounge is er een bar en het ontbijt en diner wordt voor je geserveerd. Ook het kleinere zeilschip Jantje gaat de route varen. Met zes tweepersoonshutten is er plek voor twaalf gasten aan boord. Onderweg ben je vrij om de ervaren bemanning een handje te helpen of om lekker te relaxen en te genieten van de reis.

Enkeltje of retourtje

De reis duurt gemiddeld 36 uur, dat is natuurlijk afhankelijk van het weer. Als je een enkeltje hebt geboekt ga je van boord in Londen. Degene die voor de retour zijn gegaan zijn twee dagen vrij om Londen te ontdekken en hebben ondertussen het bijzonderste hotel van Londen, namelijk: het schip. De eerste reis vindt in juni plaats.

Zo ziet de reis er ongeveer uit:

Wil je boeken of iets meer informatie? Kijk dan even op de site.

Lees ook:

Citytripje? Je kunt straks écht heel snel van Rotterdam naar Londen met de trein

Brexit of niet, Londen komt tóch dichterbij. Alle liefhebbers van citytrips naar de Engelse hoofdsta...

Pure clubliefde: met 1500 man per boot naar Lissabon om Feyenoord aan te moedigen

In de jaren '60 deed Feyenoord nog mee op het hoogste niveau van Europa. Feyenoord maakte zichzelf b...
Premala woonboot binnenkijken

Premala’s bijzondere woonboot was laatst op tv en nu mogen wij binnenkijken!

Wij kijken regelmatig binnen bij mensen die in Rotterdam wonen. Deze keer namen we een kijkje op een...

adv.