Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze stadswandelingen leer je Rotterdam nog beter kennen

Door Anne Klapmuts 30 oktober 2020

Nu we dit jaar weinig kunnen en mogen, zijn we massaal aan het wandelen geslagen. In het park, door het bos of langs de Rotte: even een frisse neus halen is heerlijk. Ook voor dit weekend hebben we weer een paar fijne routes op een rij gezet. Deze stadswandelingen nemen je mee door verschillende wijken.

De wandelroutes geven soms tips om te stoppen voor een koffie, lunch of borrel. Momenteel is de horeca natuurlijk nog gesloten, dus ergens pauzeren is even niet mogelijk. Je kunt natuurlijk wel op een heleboel plekken eten of drinken afhalen voor onderweg. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Rotterdam Routes

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rotterdam Routes (@rotterdamroutes) op

In de app van Rotterdam Routes vind je een heleboel stadswandelingen, waar je de komende, stille weekenden goed mee kunt vullen. Het leuke is dat de routes zijn samengesteld door allerlei verschillende Rotterdammers. Neem bijvoorbeeld ‘Echt Rotterdams‘ door Ari Deelder, vol met kleurrijke straten en obscure stegen. Of de twaalf kilometer lange route samengesteld door onze burgemeester Aboutaleb.

NS Wandeling

wandelen toeristen centraal station kaart
Foto: Guido Pijper – Rotterdam. Make It Happen.

Ook de NS heeft een stadswandeling door Rotterdam uitgestippeld die uiteraard begint en eindigt op het Centraal Station. De route is in totaal vijftien kilometer, maar mocht je eerder willen stoppen kun je na twaalf kilometer afhaken bij station Blaak. De wandeling neemt je mee door West, langs de Euromast, over de Kop van Zuid en Noordereiland en weer terug de binnenstad in. Als je onderweg even moe bent, kun je altijd ergens een stukje met de watertaxi gaan.

Maasparcours

wandelen langs de maas erasmusbrug kade
Foto: Iris van den Broek – Rotterdam. Make It Happen.

Wat is er nou Rotterdamser dan een rondje wandelen langs de Maas? Het Nieuwe Maasparcours neemt je mee op pad. De hele route is maar liefst 28 kilometer, dus dat is voor de fanatiekelingen. Je kunt hem ook opsplitsen in kleinere stukjes en dan loop je hem misschien in een aantal keer. De route is te downloaden of als kaart gratis op te halen in de Rotterdam Tourist Information.

De Groene Connectie

Dakpark Rotterdam West
Foto: Iris van den Broek | Rotterdam. Make It Happen.

Wil je Rotterdam-West eens wat beter leren kennen? Volg dan De Groene Connectie. Een route van acht kilometer neemt je mee door groene plekken in de wijk en langs toffe initiatieven. Ook de beeldenroute van AVL Mundo in de Merwe-Vierhavens is verlengd, dus onderweg kom je gekke sculpturen tegen.

Rotterdam Street Art Routes

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rewriters010 (@rewriters010) op

Rotterdam barst van de street art en toffe muurschilderingen. Er blijven maar kleurrijke werken bijkomen en die staan bijna allemaal in de app van Rewriters010. Zeven routes door verschillende wijken voeren je langs allerlei kunstwerken en geeft meteen achtergrondinformatie over de kunstenaar en het werk. Zo leer je meteen wat meer over die mooie plaatjes waar je misschien al vaak bent langs gefietst.

Niet genoeg inspiratie? Check deze wandelingen:

Ze Hielden Koers Park

Fotograaf Arisca tipt haar lievelingsplekken om herfstfoto’s te maken in Rotterdam

Fotograaf Arisca deelt op Instagram de mooiste plaatjes van Rotterdam. Niet alleen maar skyline en b...
park euromast herfst

6 toffe herfstwandelingen in en om Rotterdam

Normaal delen we onze weekendtips, maar die laten we vanwege de nieuwe coronamaatregelen even zitten...

Eropuit! 5 toffe wandelroutes door Rotterdam

Wandelen is steeds populairder. Even een blokje om of een rondje door de wijk is goed om je hoofd le...
Wandeltips Hof van Delfland

De paden op: 7 mooie routes door de natuur in de omgeving van Rotterdam

Dat wandelen populair is, wisten we al. Maar zoveel goede reacties op onze wandelroutes door Rotterd...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.