Insidertip: hier eet je iedere woensdagavond een gratis driegangendiner
Bij Buurtbuik kun je iedere woensdagavond gratis aanschuiven voor een driegangendiner. Hoe dat kan? De koks staan vrijwillig in de...
Op het Zwaanshals zit een delicatessenzaak verstopt zoals je die in Zuid-Frankrijk verwacht. Bij Regina koop je allerlei lekkers: van zelfgemaakte jam, siroop en chutney tot verse empanadas en taartjes. Eigenaresse Anna Regina Kooiman maakt (bijna) alles zelf.
Het zelf maken van verse gerechten en producten heeft Anna van huis uit meegekregen. “Mijn moeder en oma maakten altijd alles zelf. We aten thuis nooit aardappelen, groente en vlees: ik ben eigenlijk mediterraan opgevoed”, vertelt ze. De naam Regina verwijst dan ook naar haar familie. “Mijn tweede naam is Regina en die van mijn moeder en oma ook.”
Lees verder onder de foto’s >
Als je de zaak binnenkomt, staat het in de etalage meteen vol met glazen potjes en flessen. Bijvoorbeeld jam van rabarber, framboos en roos, siroop van gember en citroen en zelfgemaakte notenpasta. Op de lange toonbank in het midden van de zaak vind je verse producten: salades, taartjes en empanadas. “Ik ben ook bezig met het samenstellen van mijn eigen thee, die staat hier in potjes”, vertelt Anna. “Mijn familie heeft een grote boerderij in Overijssel en daar hebben we allerlei groenten, fruit en kruiden. Hier maken we van alles mee.”
Lees verder onder de foto’s >
Achter de deli is een kleine tuin waar Anna ook dingen wil gaan verbouwen. Af en toe organiseert ze er evenementen. “Deze zondag heb ik bijvoorbeeld een vintage kledingmarktje. En ik wil er op een gegeven moment ook tafels neerzetten, zodat klanten hier thee kunnen drinken.”
Regina is van woensdag tot en met zaterdag open.
In onze gids
Populaire rubrieken