Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fotograaf Arisca tipt haar lievelingsplekken om herfstfoto’s te maken in Rotterdam

Door Anne Klapmuts 28 oktober 2020

Fotograaf Arisca deelt op Instagram de mooiste plaatjes van Rotterdam. Niet alleen maar skyline en bruggen, maar ook veel natuur en dieren. De herfst is natuurlijk wel het perfecte seizoen om foto’s te schieten met alle gekleurde bladeren aan de bomen. Wil jij ook op pad voor Rotterdamse herfstbeelden? Arisca deelt haar favoriete locaties.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Het Park

Het Park
Foto: Arisca Photography

“Mijn lievelingsplek in Rotterdam tijdens de herfst is zonder twijfel Het Park, ook wel bekend als het Euromastpark. Dit park is ieder seizoen prachtig, maar in de herfst is het dubbel genieten. Net voordat alle blaadjes van de bomen vallen, kleurt Het Park zo ontzettend mooi en kun je prachtige herfstfoto’s maken. En als je een goede positie kiest, pik je de Euromast ook nog mee op de foto. In Het Park kun je ook prima op paddenstoelenjacht.”

Schiebroekse Park

Schiebroekse Park
Foto: Arisca Photography

“Een ander park waar ik graag kom is het Schiebroekse Park. Ook weer een prachtig stukje natuur in de stad waar een kudde Schotse Hooglanders verblijft. Mensen die mij volgen op Instagram weten dat ik naast de liefde voor de stad Rotterdam ook een enorme fan ben van deze koeien! Ik ga ook regelmatig even bij ze kijken met mijn camera en ze poseren dan ook graag. 😉 Naast de Schotse Hooglanders, kun je in het Schiebroekse Park ook terecht voor een mooi stukje natuur en als je goed zoekt, vind je ook genoeg paddenstoelen.”

“Een mooie herfstdag gaat vaak gepaard met mist, dit levert net na zonsopkomst enorm mooie foto’s op. Tussen de bomen kun je bijvoorbeeld sprookjesachtige foto’s maken met zonneharpen. Maar ook als het prachtige gouden licht in de mist op de Schotse Hooglanders valt, levert dit unieke foto’s op.”

Kralingse Bos

Kralingse Bos
Foto: Arisca Photography

“Als ik paddenstoelen wil fotograferen, ga ik altijd naar het Kralingse Bos. Wat een heerlijke ruime plek in de stad is dit toch. Vooral aan de noordkant van de plas is het een waar paradijs als je op zoek bent naar paddenstoelen om te fotograferen. Het zal je verbazen hoeveel paddenstoelen je tegenkomt als je een zoektocht start. Probeer eens gehurkt een foto te maken van een paddenstoel in plaats van erboven staan. Niet alleen voor paddenstoelen is het Kralingse Bos prachtig maar ook zijn de herfstkleuren goed te zien in het bos wat hele mooie foto’s oplevert.” 

“Oja, vergeet niet om een foto te maken vanaf de steiger bij restaurant Minang Kabau met uitzicht van de skyline van Rotterdam. In november gaat de zon precies aan de overkant onder, wat prachtige beelden oplevert. Voor de wat gevorderde fotografen: zorg voor een statief, een lange sluitertijd voor mooi glad water en zorg nog voor een stukje steiger op je foto. Genieten!”

Ze Hielden Koers Park

Ze Hielden Koers Park
Foto: Arisca Photography

“Hoewel veel mensen de naam wellicht niks zegt, kent elke Rotterdam deze plek. Het is namelijk het kleine parkje aan de Boompjes met uitzicht op de Erasmusbrug waar het oorlogsmonument De Boeg staat. Het park heeft een mooi bloemenperkje met prachtige herfstbloeiende bloemen de Zonnehoed. Tijdens deze periode gaat de zon links van de brug op waardoor je prachtige foto’s kunt maken in de vroege ochtend als de stad ontwaakt.”

Eiland van Brienenoord

Eiland van Brienenoord
Foto: Arisca Photography

“Hoewel menig Rotterdammer er regelmatig – een soort van – langsrijdt, is deze plek toch niet heel bekend. Als je over de Van Brienenoordbrug richting het zuiden rijdt, kun je het al zien liggen: Het Eiland van Brienenoord. Op het eiland kun je prachtige herfstfoto’s maken, waarop ook de Van Brienenoordbrug te zien is. Daarnaast is het heerlijk om te wandelen op het eiland en wie weet kom je nog Schotse Hooglanders tegen. Zou het niet tof zijn als jij een foto kunt maken van een Schotse Hooglander en de Van Brienenoord op één foto? Let op, in verband met werkzaamheden op het eiland zijn de koeien op momenteel verplaatst naar een ander gebied.”  

Lage Bergse Bos

Lage Bergse Bos
Foto: Arisca Photography

“Een ander bosrijk gebied in Rotterdam waar je prachtige herfstfoto’s kunt maken, is het Lage Bergse Bos. Het beboste gebied wordt afgewisseld met open gedeelte van water en land waar genoeg paddenstoelen te vinden zijn. Ook wordt dit gebied bewoond door een kudde Schotse Hooglanders. Dit bos is vooral populair bij hondenbezitters waar de hondjes kunnen genieten op het hondenstrand.” 

“Helaas is een deel van het Lage Bergse Bos momenteel ontbost voor de nieuwe snelweg de A16. De A16 zal met een tunnel door het gebied lopen. Zodra deze tunnel gereed is, wordt het dak van de tunnel van de snelweg opnieuw ingericht met bomen en struiken. Maar een groot gedeelte van het bos is nog steeds toegankelijk en prachtig om te bezoeken.”

Veerhaven

Veerhaven
Foto: Arisca Photography

“Mijn favoriete plek in Rotterdam om te fotograferen, welk seizoen het ook is, is de Westerkade bij de Veerhaven met uitzicht op de Erasmusbrug en de Kop van Zuid. Ik bezoek regelmatig deze plek al voor zonsopkomst om hier de stad te zien ontwaken, zo fijn! Tijdens de herfst kun je hier ook mooie herfstfoto’s maken, vanwege de mooie groenstrook die hier is aangelegd.”

Lees ook:

park euromast herfst

6 toffe herfstwandelingen in en om Rotterdam

Normaal delen we onze weekendtips, maar die laten we vanwege de nieuwe coronamaatregelen even zitten...
Opoe Herfst Petronella Herfst

Opoe Herfst werd 106, had 119 nakomelingen en hield van het goede leven [VIDEO]

Opoe Herfst, die eigenlijk Petronella Elisabeth Herfst-Braams heette, was twee jaar lang de oudste v...
Arisca

10 x Rotterdam door de ogen van fotograaf Arisca

Rotterdam is natuurlijk o zo fotogeniek, maar sommige Rotterdammers weten onze stad wel héél mooi va...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.