Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Facebook komt met een Rotterdamse stadgids (en die is ook leuk als je de stad al kent)

Door Anne Klapmuts 2 juli 2020

Facebook brengt in Rotterdam een nieuwe, gratis stadgids uit vol tips van Rotterdammers. De Facebook Community City Guide is samengesteld door de leden van dertien bekende en minder bekende Facebookgroepen.

Mopsenwandelingen Rotterdam, Duurzame Rotterdammers, Urban Sketchers Rotterdam: een greep uit de Facebookgroepen die mee hebben gewerkt aan de nieuwe stadsgids. Hun persoonlijke tips, verhalen én tekeningen staan in de gratis stadsgids. Wij van indebuurt dachten de meeste plekken wel te kennen, maar ontdekken nog nieuwe plekken, zoals De Player, Drrroomland en De Majum.

René Keehnen, eigenaar van De Ballentent: “Het is super goed dat we in de gids genoemd worden en ook meteen op één van de eerste pagina’s. In Rotterdam kennen de meeste mensen ons wel, maar dit soort publiciteit levert weer gasten van buiten de stad op. We hopen deze zomer op veel Hollandse toeristen!”

Lees verder onder foto’s >

Foto: Photo Republic
Foto: Photo Republic
Foto: indebuurt Rotterdam

Gay Rotterdam

Eén van de groepen die tips heeft aangeleverd is Gay Rotterdam. Pieter Ruijsch van Dugteren: “Vanuit ons platform hebben we tien tips aangeleverd voor de lhbtq+-gemeenschap. Het is zo’n dynamische wereld, dus ik vind nu alweer dat er dingen missen. Maar actuele tips kunnen mensen op onze website en social media kanalen vinden.” Pieters favoriete locatie: “Ferry op de Westblaak. Iedereen komt daar. Het is een heel open café met een stoere urban uitstraling.”

Facebook

De nieuwe stadsgids is de eerste gids die Facebook in Nederland uitbrengt. Waarom Rotterdam? Arno Lubrun, directeur Facebook Benelux: “Het mooie van Rotterdam is de diversiteit. 170 verschillende culturen en die zorgen voor culinaire mixes. Daarnaast design en architectuur, de grootste havenstad. En ook nog het doel van Rotterdam om in 2030 circulair te zijn. Hoe zou je ooit aan iets anders kunnen denken dan Rotterdam?!”, lacht hij.

Lees verder onder foto >

Facebook Community City Guide Rotterdam 03
Foto: Photo Republic

De Facebook Community City Guide ligt vanaf vandaag op allerlei plekken in de stad, zoals de Rotterdam Tourist Information en alle locaties die in de gids genoemd worden. Daarnaast is de gids online te bekijken. De gids is gratis en heeft zowel een Nederlands- als Engelstalige kant.

Lees ook:

Loetje

10 x gezellige eetcafés in Rotterdam

Even geen zin in 7 gangen of in veel te hippe, Instagram-waardige eettentjes? Wél zin in stokbrood m...
Ron en Marie-Claire Hirt - Kaat Mossel Rotterdam

Kaat Mossel weer open na brand: ‘Er staat een hele nieuwe Kaat’

Na vier maanden stilte is restaurant Kaat Mossel weer open. In februari verwoestte een brand de hele...
Wijkkeuken West

Insidertip: hier haal je elke woensdag een heerlijke maaltijd voor 5 euro

Op woensdag geen zin om te koken? Geen probleem! In Het Wijkpaleis aan het Middellandstraat wordt vo...

adv.