Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je als modeliefhebber nú naar Schiedam wilt

Aangeboden door Stedelijk Museum Schiedam 15 oktober 2019

Mogen we je een tip geven? Ga zo snel mogelijk richting Stedelijk Museum Schiedam. Er is daar sinds kort een hele toffe, interactieve én belangrijke tentoonstelling te bewonderen: Modest Fashion. En dat is waarschijnlijk niet wat je verwacht dat het is. Wij lieten ons ook verrassen.

Hoewel ‘modest’ letterlijk vertaalt als ‘bescheiden’ of ‘ingetogen’, is dat niet bepaald de indruk die je krijgt bij deze expositie. Verwacht vooral veel kleur, bijzondere silhouetten en opvallende materialen. Er zijn werken van opkomende Nederlandse ontwerpers te zien, maar ook van grote internationale namen. Karl Lagerfeld voor Chanel, bijvoorbeeld, en Christian Dior.

Niet alleen kleding

Er zijn niet alléén kledingstukken te zien: de boodschap wordt versterkt door foto’s en andere beeldende kunstwerken. Zo zien we ook foto’s van de Rotterdamse Meryem Slimani, die haar moeder in de meest fantastische modest fashion hult, een videoclip van Anouk en deze van Mona Haydar:

Lees verder onder de video >

Mary-Kate & Ashley Olsen

Maar wat ís die boodschap dan, vraag je je misschien af. Grote kans dat je meteen aan religie denkt als je de term modest fashion hoort. Maar ga je naar deze tentoonstelling in Stedelijk Museum Schiedam, dan kom je er al snel achter dat het onderwerp een heel stuk breder is. Het draait vooral om keuzevrijheid, en dus gaat het alle kanten op. Wist je trouwens dat de term geïntroduceerd werd door stijliconen Mary-Kate en Ashley Olsen? Die tweeling die ooit begon als Michelle in Full House, inderdaad. Inmiddels runnen ze een megasuccesvol modelabel – The Row – en kun je er vergif op innemen dat wat zij in gang zetten niet veel later dé trend is.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn

Laat je verrassen

De tentoonstelling leidt je door vijf zalen, die allemaal een heel eigen sfeer en boodschap hebben. Wat vooral duidelijk wordt is dat modest fashion voor iedereen is. Een van onze favorieten is misschien nog wel de bovenste zaal. Hier kun je namelijk zelf aan de slag: bijzondere kledingstukken passen om te zien wat het met je uitstraling doet, bijvoorbeeld. Verder willen we vooral niet te veel verklappen. Laat je verrassen zoals wij. Ga je geen spijt van krijgen! Modest Fashion* (*Een internationaal fenomeen in kunst en mode.) is nog tot en met 9 februari 2020 te zien in Stedelijk Museum Schiedam.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stedelijk Museum Schiedam. Meer over Stedelijk Museum Schiedam ontdekken?

Stedelijk Museum Schiedam

musea

Hoogstraat 112, Schiedam

Bekijk meer:musea

adv.