De beste snackbar van Rotterdam: hier haal je een vette hap
Af en toe een vette hap, wie houdt er niet van? Goed nieuws, want in Rotterdam is er genoeg om…
Bitterballen, kapsalon, patat en hamburgers; snacken is leven. Helemaal voor Snackspert (Eke Bosman), die dagelijks snacks recenseert op zijn Instagram-account. Geeft hij een horecazaak veel sterren, dan is de kans groot dat er de volgende dag een rij staat. Dus pssst… Even tussen ons: hier in Rotterdam eet je de beste snacks volgens Snackspert.
Snackspert is gek op chicken katsu sando (Japanse sandwich met krokante kip), en pas was hij op het Noordplein om de ‘Big Mac Chicken Katsu Sando’ te proberen van De Toko. Chef-kok Perry de Man maakt iedere zaterdag verrukkelijke versies van de katsu sando, waaronder deze met krokante malse kip, cheddar en Big Mac-saus. Wij hebben hem al geproefd, en ja… Hiervoor wil je in de rij staan.
Zin in een decadente snack? Dan moet je aan de patat met kaviaar bij Tante Nel! Deze populaire snackbar in de Pannekoekstraat staat bekend om unieke snacks, die je kunt wegspoelen met een lekkere gin-tonic. Ben je niet zo van de kavi? Ga dan voor patat met stoofvlees of rendang, een huisgemaakte ‘Frikan-Nel’ of de kaaskroketjes.
Bij een bezoek aan Rotterdam moet je je bek hebben verbrand aan een bitterbal. Snackspert proefde de luxe wagyu-bitterballen in de Foodhallen op de Kop van Zuid: “God, wat een heerlijke bitterballen. Wagyu-rundvlees is bijzonder smaakvol en dat proef je ook terug in deze balletjes. In combinatie met ietwat pikante mayonaise; man je krijgt me gek. Ik doe er normaal mosterd bij, maar dit klopt beter. Knap hoor.” Daar hoeven wij niets aan toe te voegen!
Tussen alle hamburgers die Snackspert test – en dat zijn er veel – pronkt er natuurlijk ook een Rotterdamse zaak: Diego’s Burgers. Eke heeft grappig genoeg nog nooit in het restaurant gegeten, maar hij maakte tijdens de lockdown een DIY-burger. En die gaf hij al vier sterren (“Dat vlees, dat is zó mals”). Hoog tijd voor een bezoekje aan chef-kok Diego Buik!
Deze is een tikkie flauw, want je vind Snackbar de Pinguïn net over de Rotterdamse grens, in Schiedam-Oost. Maar Snackspert – en wij – willen je de ‘Pingsalon’ echt niet onthouden. Met krokante patat, zelfgemaakte knoflooksaus en gemarineerde stukjes kipfilet.
Snackspert: “Wat deze Pingsalon écht goed maakte, was de kip. Ontzettend mals was die. En goed gekruid. Ik was bang voor droge meuk, maar hier zie je echt de hand van de snackbarhouder. Met liefde en passie gemaakt, iets waar veel mensen van kunnen leren. Wat een fijne snackbar.” Pak maar snel je fiets.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Rotterdam en blijf op de hoogte van alles over en rondom Rotterdam.
In onze gids
Populaire rubrieken
In onze gids
Populaire rubrieken
Topper