Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een half jaar lang festivallen: zo ziet de 50e editie van het IFFR er uit

Door Anne Klapmuts 12 november 2020

Het is een vast moment in het Rotterdamse festivaljaar: het International Film Festival Rotterdam. Eind januari trekken we massaal richting De Doelen of een filmhuis om bijzondere en soms vage films te zien. En ‘s avonds gaan natuurlijk de voetjes van de vloer in Theater Rotterdam tijdens de legendarische afterpartys. Het zal je niet verbazen dat de komende editie van het IFFR er anders uit gaat zien.

Het filmfestival wordt vanwege de coronacrisis in tweeën gesplitst: een gedeelte van het festival vindt in de eerste week van februari plaats. Begin juni is het tweede gedeelte van het festival met hopelijk een feestje. Tussendoor presenteert het IFFR een doorlopend programma, zowel online als offline.

Deel 1: 1 tot 7 februari 2021

De vijftigste editie van het IFFR start in de eerste week van februari 2021. In deze week vinden de verschillende filmcompetities plaats, zoals de Tiger Competition en de Big Screen Competition. Een ander onderdeel van deze eerste festivalweek is Tiger on the Loose: op vijftig verschillende plekken verspreid over de stad komen interactieve installaties te staan. Deze route door de stad is in samenwerking met de Rotterdamse studio VollaersZwart die we onder andere kennen van de Tunnel of Love, dus dat beloofd veel goeds!

Deel 2: 2 tot 6 juni 2021

In het voorjaar van 2021 is het tijd voor de tweede festivalweek. Dit valt precies samen met de data van de eerste IFFR in 1972. Het IFFR hoopt in juni op een feestelijke viering, waarbij natuurlijk de veiligheid bovenaan staat. Met onder andere filmvertoningen in de buitenlucht en misschien zelfs wel een feestje.

Meer informatie over deze bijzondere editie van het IFFR vind je hier.

Lees ook:

Schaatsbaan Rotterdam

Goed nieuws! De schaatsbaan gaat ook dit jaar gewoon weer open

Schaatsbaan Rotterdam is begonnen met de opbouw van de 400-meterbaan. Ook dit jaar, waarin alles and...
Sporten in de club, Foto: Thijs Huizer

Toch nog zweten in de club: je kunt nu sporten in Club RTM

Vanaf vandaag kun je weer losgaan in de club: niet dansend zoals je gewend bent, maar sportend! Pop-...
Het Perfecte Plaatje Rotterdam architectuur

Het Perfecte Plaatje was in Rotterdam en dat leverde deze te gekke beelden op

Het razendpopulaire RTL-programma Het Perfecte Plaatje stond op 3 november in het teken van Rotterda...

Meer over

Doen

adv.