Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe mee aan dit hardloopevent in het Kralingse Bos en draag bij aan een heel mooi doel

Aangeboden door CVU Uitvaartzorg 14 september 2019

De vierde editie van de CVU HerinnerRUN vindt plaats op zaterdag 28 september in het Kralingse Bos. Tijdens dit hardloopevenement, georganiseerd door CVU Uitvaartzorg, wordt jaarlijks geld opgehaald voor een mooi doel. Dit jaar: hospice De Regenboog. Schrijf je hier meteen in!

Twee keer per jaar organiseert CVU Uitvaartzorg een mooie herdenkingsdienst met muziek, verhalen en gedichten, voor mensen die dat jaar iemand zijn verloren. Toch merkten uitvaartverzorgers Marcus Benjamins en Stephanie Lammers dat er ook behoefte was aan iets anders. Marcus: “We wilden iets organiseren waar mensen op een heel laagdrempelige manier aan kunnen deelnemen, met een soort herdenkingsmoment waar we even stilstaan bij een ieder die iemand verloren heeft.”

HerinnerRUN

Al snel kwamen ze uit op een hardloopevenement: de HerinnerRUN. De nadruk ligt hier niet per se op de overledenen, maar meer op het bij elkaar komen, met elkaar iets doen en het leven vieren. Ook in je eentje kun je heel makkelijk aansluiten. Marcus: “Er liepen dat eerste jaar zo’n vijftig mensen mee. Ons doel is om er steeds meer bekendheid aan te geven en dat aantal uit te bouwen. Vorig jaar liepen er al 125 mensen mee. Mensen die deelgenomen hebben geven stuk voor stuk aan dat ze het heel erg gewaardeerd hebben en lopen vaak het volgende jaar weer mee.”

CVU HerinnerRUN Marcus en Stephanie
Initiatiefnemers Marcus en Stephanie

Ieder jaar een ander goed doel

Ieder jaar wordt er een ander goed doel gekoppeld aan het evenement. Vorig jaar was het de Snoezelbus; een initiatief van twee verpleegkundigen die een oude touringcar opkochten en speciaal inrichtten voor kinderen met autisme. Eerder waren dat stichting Puik voor Elkaar, voor dames met kanker die hun haar verliezen en geen pruik kunnen betalen, en Stichting Ambulance Wens.

Hospice De Regenboog

Marcus: “We kiezen altijd een goed doel uit de regio. Ieder jaar kijken we wat er bij ons leeft en wat er speelt in de buurt. Hospice De Regenboog, het doel van dit jaar, kenden we al. Daar werken ontzettend leuke, lieve mensen, dus de keuze was snel gemaakt. De mensen van het hospice zijn dermate enthousiast geworden dat ze zelf ook een loopgroep van vijftien man hebben opgericht, mét trainer.”

Doe mee!

Wil je meedoen met de HerinnerRUN op 28 september, in het Kralingse Bos? Je kunt je hier – tot een dag van tevoren – opgeven voor de 5 kilometer (€5,-), de 10 kilometer (€7,50) of de kidsrun (gratis, voor kinderen tot twaalf jaar). Het volledige bedrag van de inschrijvingen wordt overgemaakt naar hospice De Regenboog.

Entertainment

Verwacht geen zware toestanden: ja, de directeur van CVU zal even aanstippen waarom iedereen bij elkaar is gekomen, maar de nadruk ligt echt op het lopen, en het is vooral hartstikke leuk om mee te doen. Er is een dj, er is iets te drinken, voor de kinderen is er een stormbaan en, zegt Marcus: “tot nu toe was het elk jaar mooi weer!”

Praktische details

Bekijk hier de route van de 5 kilometer en de route van de 10 kilometer. Dit is het programma:

HerinnerRUN flyer 2019Meer over CVU Uitvaartzorg ontdekken?

CVU Uitvaartzorg

uitvaartcentra

Vandaag gesloten

Bergweg 287, Rotterdam

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.