Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wil je niet missen tijdens Museumnacht010

Door Kim te Woerd 26 februari 2020

Yeheees, we mogen weer! Tijdens de Museumnacht010 ontdek je in één nacht wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft. Wie denkt aan stoffige toneelstukken, saaie kunstwerken en oubollige verhalen heeft het mis. Wat dacht je van improvisatietheater in het donker, erotische fotoportretten of dineren met een marinier?

Op zaterdag 7 maart tussen 20:00 en 01:00 uur herontdek je de nacht en de stad. Geniet van performances, rondleidingen, nieuwe locaties en inspirerende activiteiten. Een kleine sneak peek van het programma:

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Pendelbus vol verhalen

Kijk, hier houden wij van. Verhalen van Rotterdammers. Stap tijdens Museumnacht010 in de pendelbus van Verhalenhuis Belvédère en luister naar verhalen van stadsgenoten die geworteld zijn over de hele wereld. Oja, onderweg ook nog wat andere gekkigheid: een Chinese proeverij, de legendarische Yin Tin Bar, kunst van Wally Elenbaas en Esther Hartog, kunstenaars Arjeta Mala en natuurlijk DJ Blue Flamingo.

Waar: Verhalenhuis Belvédère
Hoe laat:
20:00 – 01:00 uur

Veilen voor dummies

Heb jij een scherp oog en een flair voor entertainment? Voor een exclusieve groep bezoekers van Museumnacht010 is het veilingmeesterschap weggelegd. Hoe vet?! Na een korte stoomcursus sta je tijdens de veiling aan de andere kant van de veilingtafel en sla je zelf met de hamer. Eenmaal, andermaal … verkocht!

Waar: Vendu Rotterdam
Hoe laat:
om 20:00 uur en om 22:00 uur

Improvisatietheater in het donker

Een essentieel onderdeel van theater is zien, toch? Daar denkt Het Oogziekenhuis anders over. De Impromaniacs dagen je tijdens de Museumnacht010 uit om theater te ervaren met al je andere zintuigen. Gebaseerd op input vanuit het publiek maken deze improvisatieacteurs een toffe theatervoorstelling. Roep een locatie, relatie, titel van een boek… en de improvisatieacteurs verzinnen een fascinerend verhaal!

De Impromaniacs treden de hele avond door op. Schrijf je ter plekke in en wees verzekerd van een plek.

Waar: Het Oogziekenhuis Rotterdam
Hoe laat:
20:00 – 01:00 uur

Climate Knowledges

Wie klimaatdebat zegt, zegt Greta Thurnberg en Donald Trump. Eigenlijk hoor je steeds dezelfde namen. MAMA presenteert tijdens Museumnacht010 alternatieve visies op het debat en daagt je graag uit verder te kijken dan de mainstream. Interessant!

Waar: MAMA
Hoe laat:
20:00 – 01:00 uur

Sanne Sannes – Extase

Sanne Sannes is bekend om zijn erotische fotoportretten. Tijdens extatische sessies vangt hij vrouwelijke verlangens, angsten en verlegenheid. In de Kunsthal vind je in de tentoonstelling ‘Extase’ zestig unieke vintage prints van de Nederlandse fotograaf. Keer wat anders dan natuurfoto’s! 😉

Waar: Kunsthal
Hoe laat:
20:00 – 01:00 uur

Get Muglerized

En als je dan toch in de Kunsthal bent: dompel je onder in de uitzonderlijk creatieve geest van Thierry Mugler en #GetMuglerized! Geniet van een ‘Glamorous Night of Future, Fun & Fashion’. Mother’s Vineyard neemt je mee in live performances, poseerworkshops, latex & cyborgs, insect inspiration, dance & drama. Natuurlijk kun je ook de tentoonstelling van Thierry Muglers werk bekijken.

Waar: Kunsthal
Hoe laat: 20.00 – 01.00 uur

Eten met een marinier

Na al die leuke kunstzinnige activiteiten rommelt je maag natuurlijk als een malle. Gelukkig kun je tijdens Museumnacht010 ook gewoon een hapje eten. En wel op een bijzondere plek, namelijk in de Koningspoort naast het Mariniersmuseum. Bestel de lekkerste hapjes en drankjes bij de foodtrucks en ga ondertussen in gesprek met een marinier.

Waar: Mariniersmuseum
Hoe laat:
18:00 – 00:00 uur

Volledige programma van Museumnacht010

Wow. Er wordt echt megaveel georganiseerd tijdens Museumnacht010. Te veel om op te noemen! Check daarom het volledige programma hier. Kan niet anders dan dat je daar laaaaaiend enthousiast van wordt, dus tickets koop je hierEnjoy!

Lees ook

North Sea Jazz

Lionel Richie, Diana Ross en Alicia Keys op editie 45 van North Sea Jazz!

Drie dagen, vijftien podia, 1.300 muzikanten en meer dan 60.000 bezoekers: North Sea Jazz komt er we...

6 x foodfestivals in Rotterdam in 2020

Foodfestivals, wij zijn er dól op. Gelukkig voor ons – en onze mede foodfestivalliefhebbers – zijn e...

Showgirls en circustoestanden: terug in de tijd tijdens dit ‘Great Gatsby’ verkleedfeest

Wat een heerlijke film, The Great Gatsby: stoute toestanden en over the top feesten in een prachtige...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.