Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit park verandert in een sprookjesbos en je kunt er gratis heen!

Door Faayyaaz van Dijk 19 november 2019

Een tijdje terug vond de eerste editie van De Grote Schijn plaats, alleen niet iedereen vond het heel betaalbaar. Gelukkig kun je sinds dinsdag 18 november (gratis) naar een mini-look-a-like-versie. ‘Het Park van Morgen’ is geopend!

Oké, verwacht geen geluidshows, violisten en lekkere geurtjes… Maar een sprookjesgevoel dat krijg je zeker! De gemeente Rotterdam ontwikkelde in de wijk Reyeroord samen met het bedrijf Plant-e en ontwerpster Ermi van Oers een interactieve groenstrook, waar elektriciteit producerende planten reageren op voorbijgangers. Kleine lichtjes zullen twinkelen op de plantenstroom wanneer mensen langslopen. Hoe cool?! Het is nu overigens nog niet zoals het moet zijn. ‘Het Park van Morgen’ heeft tijd nodig om te groeien en op te starten. In het voorjaar van 2020 moet het Park van Morgen een mooi, volgroeid sprookjespad zijn.

Waar, waar waar?!

De groenstrook ligt in een deel van de Heemtuin in Reyeroord, tussen de Korendijk en de Pelgrimskerk.

Rotterdam is de eerste!

Rotterdam is de eerste stad wereldwijd die een park met interactieve verlichting op plantenstroom maakt. In de wijk Reyeroord werd met bewoners gekeken naar de inrichting van de groenstrook, van de soort beplanting tot aan de bankjes.

Sfeerimpressie

Lees ook:

Historische Tuin Kralingen

Wát een pareltjes! 7 x verborgen tuinen en parken in Rotterdam

Rotterdam is zoveel meer dan alleen maar hoogbouw, maar dat hoeven we jullie niet te vertellen natuu...

VIDEO: een verborgen (en gratis!) botanische tuin midden in Rotterdam

VIDEO: kennen jullie deze verborgen historische tuin in Rotterdam al?

adv.