Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je zaterdag allemaal Pokémon GO-spelers in de stad ziet

Door Britte Kramer 11 januari 2019

Zie jij zo nu en dan in Rotterdam groepjes mensen met telefoons in hun handen, die lijken te kijken naar iets wat jij niet ziet? Nee, zij zijn niet gek geworden en jij ook niet; dat zijn Pokémon GO-spelers. En deze zaterdag (12 januari) zie je ze waarschijnlijk ook in grotere getale dan normaal, want het is Community Day. Gotta catch ‘em all!  

Pokémon GO, dat is toch die digitale game die een paar jaar terug ineens heel populair was? Klopt helemaal. Het is dan misschien niet meer zo’n bizarre rage als het toen was, maar er zijn nog steeds bijzonder veel spelers. En zaterdag dus nog wat meer dan normaal.

Vangen!

Zaterdag 12 januari houdt de maker van het spel, Niantic, weer een Community Day. Die dag is bedoeld om gezellig met elkaar, met vrienden, familie of spelers die je helemaal niet kent, door de stad te wandelen. En tijdens het wandelen natuurlijk toffe Pokémon te vangen.

Elke Community Day staat er een andere Pokémon in de spotlights en die wil je als speler die dag vangen. Deze keer gaat het om de (shiny) Totodile. Grijp je (vang)kans zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur. In Nederland dan, want het event wordt overal gehouden – elk land op zijn eigen tijd.

Hotel New York

De groep verzamelt bij Hotel New York, en er is een mooie looproute langs de Wilhelminapier. En om de kenners extra enthousiast te maken: vijftien Totodile om je heen schijnt niets geks te zijn, op deze plek… Ook is er een extra bonus – die voor ons een beetje als abracadabra klinkt, maar waar je als kenner als het goed is helemaal wild van wordt: ‘1/4 Egg Distance! Zo wordt een 10KM ei nu maar 2.5KM in een normale incubator, en nog minder in een Super Incubator!’ Waar we die informatie vandaan hebben? Van de evenementpagina van Pokémon GO Rotterdam. Hier kun je je ook aanmelden voor de WhatsApp-groep.


Meer over Hotel New York ontdekken?

Hotel New York restaurants en horeca

Gesloten07:00 - 01:00

Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.