De leukste hotspots op de Kop van Zuid

Door Faayyaaz van Dijk 28 februari 2018

Vroeger een echte havenarbeidersplek en nu prachtig wonen met overweldigend uitzicht. De heerlijke restaurants en de musea maken dit stukje Rotterdam helemaal af. Speciaal voor jullie een rijtje must visit op de Kop van Zuid.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hotel New York

(Foto Westcord Culinair)

Natuurlijk moet je als Rotterdammer eens bij Hotel New York geweest zijn. Hotel New York is echt een stukje Rotterdamse historie. Vroeger zat hier de Holland Amerika Lijn. Tegenwoordig is het een hotel en restaurant. Van buiten ziet het pand er prachtig en statig uit en bij binnenkomst ga je weer terug in de tijd. A real must visit voor een lunch, diner of misschien wel een overnachting.

Hotel New York restaurants en horeca

Nu gesloten07:00 - 01:00

Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

HMB

(Foto HMB)

HMB staat voor Hummingbird, de vogel die ook in het logo van HMB is verwerkt. Bij HMB eet je op culinair niveau met een prachtig uitzicht over de Maas. Je kan hier verschillende mooie arrangementen bestellen. De prijzen zijn betaalbaar de smakelijke gerechten die je er krijgt. De inrichting is chique en de sfeer is absoluut niet stijf, maar juist heerlijk vlot.

HMB restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Holland Amerikakade 104, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Aqua Asia

(Foto Aqua Asia)

Aqua Asia is een Aziatisch restaurant op de Wilheminapier en zeker één van onze favorieten op de Kop van Zuid. Je eet hier Aziatisch op hoogstaand niveau, Asian fine dining zoals ze het zelf noemen. Het interieur is trendy en hip met een fantastisch uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug. In de zomer kan je buiten op het terras gaan zitten in de heerlijke banken. De sushi is hier TO DIE FOR! Je hoeft hier niet perse uitgebreid te gaan dineren, maar je kan er ook terecht voor drankjes en hapjes.

Aqua Asia restaurants en horeca

Nu gesloten13:00 - 23:00

Holland Amerikakade 106, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

NHOW

(Foto NHOW Rotterdam)

NHOW is een hotel op de Wilheminapier. Ze hebben een hotelbar met een groot terras die beide vrij toegankelijk zijn voor bezoekers. Het uitzicht vanuit het terras is geweldig. Wij hebben hier geen woorden voor, dit moet je gewoon in het echt gezien hebben. In de zomer en winter kan je daar plaatsnemen op het terras, onder dekentjes met een kopje thee of een goed glas wijn en de zon zien onder gaan. Fenomenaal!

NHOW Rotterdam hotels

Nu gesloten09:00 - 22:00 *

Wilhelminakade 137, Rotterdam

Bekijk meer:hotels

Allure

(Foto Restaurant Allure)

Bij Allure op de Kop van Zuid ga je op chique. Uitgebreid dineren met bijpassende wijnen en uitmuntende service. Sinds kort kan je er ook terecht voor een 10-gangen Chef’s Table Menu inclusief champagne en oesters. Wij hebben deze proeverij nog niet geprobeerd. Jullie wel? Laat dan alsjeblieft weten hoe het was!

Restaurant Allure restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 22:00

Cargadoorskade 107, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶