Op date in Rotterdam? Probeer deze plekken eens!

Door Redactie indebuurt Rotterdam 15 mei 2019

Of je nou je eerste Tinderdate hebt of dat jullie in je hectische leven éindelijk weer eens een moment samen hebben: een romantisch avondje valt of staat met een goeie locatie. Datingexperts als we zijn (ha!), onthullen wij onze allerbeste tips voor een date in Rotterdam.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Comedy Club Haug of Mooie Boules

Comedy Club Haug date
Foto: Facebook Comedy Club Haug

Britte: Eigenlijk laat ik m’n date liever zelf kiezen. Ten eerste omdat ik het leuk vind om plekken te ontdekken die ik nog niet ken, ten tweede omdat zo’n plek ook iets zegt over de persoon tegenover (of beter: naast) je. De ideale date begint in een knus kroegje, en dat je dan daarna samen op avontuur gaat door de stad (deze lijst afwerken, bijvoorbeeld). Maar wat ook een succesrecept is, is samen iets dóen. Iets anders dan drinken, bedoel ik dus – al sluit het een het ander natuurlijk niet uit. Comedy Club Haug is bijvoorbeeld een goeie: samen lachen breekt sowieso het ijs. En ik heb heel veel zin in de opening van Mooie Boules: samen jeu de boulen met een drankje erbij – ik zie het wel voor me.


Meer over Comedy Club Haug ontdekken?

Comedy Club Haug vrijetijd en uitgaan

, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Meer over Mooie Boules ontdekken?

Mooie Boules

Vijverhofstraat 45, Rotterdam

Met de Watertaxi

Maas
Foto: Wouter Vocke

Wouter: Wat is er nou nog mooier om samen, lekker knus op het achterdek van een Watertaxi, de skyline langs je te zien trekken? Het liefst wat later op de dag, met een ondergaand zonnetje. Of je nu naar Hotel New York, de Fenix Food Factory of richting Veerhaven gaat; dat maakt allemaal niet uit. Die date kan nu toch al niet meer stuk! Maar als we dan toch richting Hotel New York varen, dan gaan we naar The Basement. Daar drink je cocktails in stijl, en waan je je in New York in de jaren ’30.


Meer over Watertaxi Rotterdam ontdekken?

Watertaxi Rotterdam gemeente en lokale diensten

Nu gesloten07:00 - 00:00

Koninginnenhoofd 7, Rotterdam

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Meer over NY Basement ontdekken?

NY Basement restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 01:00

Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Héroine Restaurant & Bar

Héroine Restaurant & Bar
Foto: Héroine Restaurant & Bar

Faayyaaz: Fan, fan, fan van Héroine. De zaak is een beetje schemerig ingericht wat zorgt voor een zwoele en sexy sfeer. Dit is wel de vibe waar wij naar op zoek zijn als we een date night inplannen. Ze hebben er van die mooi gedekte tafels, maar niet van het stijve soort. Het zit hem dus niet in het wit linnen op de tafels, maar juist in de mooie glazen en borden. Het eten is er superlekker en ze gebruiken ingrediënten waarvan je soms even moet vragen wat het is. Laatst gebruikte ze verbena (een kruid), kende ik alleen van The Vampire Diaries. Er staan ook veel wijnen op de kaart, wij vragen altijd voor de zekerheid even welke fles het beste bij de gangen past die ze serveren. Oh! En een cocktail kan natuurlijk ook niet ontbreken.


Meer over Héroine ontdekken?

Héroine restaurants en horeca

Nu gesloten17:30 - 01:00

Kipstraat 12, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Belgisch Biercafé Boudewijn

Boudewijn tuin
Foto: Facebook Belgisch Biercafé Boudewijn

Britte:  Geef mij een knusse kroeg, een biertje en een leuke date, en ik ben blij. Belgisch Biercafé Boudewijn leerde ik kennen doordat iemand me er mee naartoe nam op een eerste date. De datepartner bleek geen blijvertje, maar Boudewijn wel. Het personeel is altijd gezellig (perfecte mix tussen amicaal en toch genoeg privacy) en die tuin! Als je niet verliefd wordt op je date, dan word je het in ieder geval wel op die tuin. Het terras aan de voorkant is ook top, en binnen zit je net zo prima.

Boudewijn barman Tom

Keihard meezingen en dansend over het terras: dit is Tom, barman bij Boudewijn

Wie is de leukste barman van Rotterdam? Elf weken lang schotelden we je steeds een kandidaat voor. V...

Meer over Boudewijn ontdekken?

Boudewijn cafés

Nu gesloten12:00 - 01:00

Nieuwe Binnenweg 53a-b, Rotterdam

Bekijk meer:cafés

Naar het ss Rotterdam

Het achterdek van het ss Rotterdam | Foto: Rotterdam Branding

Wouter:  Watertaxi gebeld? Mooi! Dan sjezen we over het water naar het ss Rotterdam, daar waan je je even totaal ergens anders. Wat zeg ik? Je waant je bijna op vakantie! Want, hoe vaak zit je nou op een luxe cruiseschip uit de jaren ’50? Het restaurant is fijn, maar als het lekker weer is planten we onszelf liever neer op het achterdek. Daar genieten we verder van de skyline en het (ondergaande) zonnetje. Tip: als het even kan, probeer dan van die lekkere ligstoelen te claimen. Hapje en een drankje erbij, en als het wat frisser wordt een dekentje… lekker romantisch!


Meer over ss Rotterdam ontdekken?

ss Rotterdam bezienswaardigheden

Nu openHele dag

3e Katendrechtse Hoofd 25, Rotterdam

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Meat Rotterdam

Foto: Meat Rotterdam

Faayyaaz: Mijn lief en ik zitten het liefst in de zon met heel veel lekkere drankjes en heel veel lekkers om te eten. Meat Rotterdam is misschien niet de meest romantische plek om lekker met z’n tweeën hand in hand te genieten, maar och wat is het er gezellig en wat zit je er lekker in de zon. En romantiek is natuurlijk gewoon lekker samenzijn en genieten. De banken die buiten staan hebben van die heerlijke zachte kussens. Een beetje van die beach-club-achtig banken, maar dan gewoon aan de Oude Haven en zonder zand. Je hangt wat tegen elkaar aan, je bestelt een fles wijn, je bestelt wat hapjes en je hebt de perfecte zomerdag. Genieten! Als wij er gaan zitten zijn we er meestal al om 13.00 uur. Wij proberen namelijk altijd het beste plekje te bemachtigen, zodat we niet meer hoeven te verplaatsen naar een ander terras.


Meer over Meat Rotterdam ontdekken?

Meat Rotterdam restaurants en horeca

Nu gesloten15:00 - 01:00

Haringvliet 635, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.