Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 redenen om vrijwilliger te worden bij Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Aangeboden door Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) 23 oktober 2019

Afgelopen jaar werkte indebuurt samen met Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV). Dat betekent dat we allerlei jonge, enthousiaste vrijwilligers spraken die het leven van een mede-Rotterdammer leuker maken. En die dankbare mede-Rotterdammers, die spraken we ook.

Daar werden we zó enthousiast van, dat we onszelf het liefst meteen aanmelden als vrijwilliger. We kunnen ons voorstellen dat dat precies is wat jij ook doet, na het lezen van deze 8 steengoede redenen!

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Je hoort de meest bijzondere verhalen

Hoe bijzonder is het om oorlogsverhalen te horen van iemand die alles zelf heeft meegemaakt, of in fotoalbums te bladeren met plaatjes van Rotterdam, decennia geleden – en er meteen uitleg bij te krijgen? Vermakelijk én leerzaam! Neem het verhaal van Mevrouw Huisman als voorbeeld:

UVV Bezoekmaatje vrijwilliger Krzysztof

Het bijzondere verhaal van Mevrouw Huisman en bezoekmaatje Krzysztof

Krzysztof is universitair docent Wiskunde aan de Erasmus Universiteit, én bezoekmaatje van Mevrouw H...

Meer over Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) ontdekken?

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) zorg

Geopend09:00 - 17:00

Oostzeedijk 60, Rotterdam

Bekijk meer:zorg

Je krijgt er een nieuwe vriend – met dezelfde interesses – bij

Als ze bij UVV een match maken, letten ze erop dat jij en je ‘maatje’ dingen gemeen hebben. Misschien heb je dus binnenkort éindelijk iemand om muziek mee te maken, naar het museum te gaan, op pad te gaan met jullie camera’s of te gaan juichen in de Kuip.

UVV

Je maakt iemand anders én jezelf blij

Presentator Tim Senders ging de afgelopen maanden op avontuur met zijn opa. Samen werkten ze opa’s bucketlist af, en de blije energie die van je scherm spat zorgt ervoor dat je meteen ook op pad wilt met een (eenzame) oudere. Want heb je ooit iemand zó gelukkig gezien? En dan bedoelen we niet alleen opa, maar ook Tim zelf. Heb je geen opa’s en oma’s meer? UVV heeft er genoeg!

Je wordt verrast door andere culturen en achtergronden

Misschien word je als bezoekmaatje geplaatst bij iemand met hele andere gewoontes en/of roots dan jij gewend bent. Bijvoorbeeld iemand die je precies kan vertellen wat Keti Koti nou is en die lekkere (voor jou) onbekende dingen kookt, zoals het bezoekmaatje van Joris.

Rotterdamse Helden UVV Joris

Joris is een Rotterdamse Held door zijn bijzondere bijbaantje

Joris (20) gaat elke vrijdag op de thee bij een mevrouw van 87, of neemt haar mee op stap. Zo zaten ...

Je zorgt dat minder Rotterdammers zich eenzaam voelen en leert nieuwe mensen kennen

Er zijn heel veel eenzame mensen in Rotterdam, die er waanzinnig naar uitkijken wanneer jij ze een paar uurtjes per week opzoekt. Maar het geldt net zo goed andersom. Anne zit door haar studie en werk als kunstenaar veel thuis, en leert door haar vrijwilligerswerk bij het Taalcafé veel leuke nieuwe mensen kennen:

Anne UVV Taalcafé Blaak

Bijzondere bijbaan: Anne (29) is vrijwilliger bij het Taalcafé

Anne (29) maakt als beeldend kunstenaar sculpturen en installaties. Daarnaast studeert ze Nederlands...

Je hebt ineens weer een soort opa- of omafiguur

Of je je opa’s en oma’s nu bent verloren of dat ze ver weg wonen: het is sowieso een gemis. Ook voor Jo-Anne, wiens familie op Aruba woont. Zij zegt over haar bezoekmaatje: “Joke is nu mijn oma, moeder en vriendin. Soms is het echt gewoon alsof je met een vriendin aan het spreken bent, dan merk je het leeftijdsverschil niet eens.”

Bezoekmaatje UVV

Joke heeft weinig familie, maar krijgt elke week bezoek van Jo-Anne

Elke zaterdag gaat Jo-Anne, vrijwilliger via Unie Van Vrijwilligers Rotterdam, op visite bij Joke (8...

Je bent het lichtpuntje in iemands leven

Als je weinig mensen om je heen hebt duurt een week lang. Héél lang. Voor veel mensen die aangesloten zijn bij UVV is het moment dat hun bezoekmaatje langskomt dan ook hét hoogtepunt van de week. Of om in de woorden van Mevrouw Linssen-Touw te spreken: “Het is voor mij een feestdag als ze komt. Daar leef ik echt naar uit: heerlijk, van de week komt Bowien weer!”

Vrijwilligerswerk UVV Bowien

Als Bowien langskomt is het een feestdag

Bowien is 17 en lekker druk met school, vrienden en haar bijbaan. Maar iedere woensdag maakt ze tijd...

Je maakt nog eens wat mee!

Rotterdamse Helden, de jongerenafdeling van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam, heeft een leuk project: Fietsmaatje. Wie hieraan meedoet mag de stad rond op zo’n fiets, die nog het meest aan een grotemensenskelter doet denken. Tijdens de Pleinbioscoop maakten een paar enthousiaste vrijwilligers hier reclame voor:

Pleinbioscoop Fietsmaatje

Aha, dus daarom stonden die duofietsen bij de Pleinbioscoop!

Als jij naar de Pleinbioscoop bent geweest dan heb je ze vast gezien: die opvallende elektrische duo...

Ben je overtuigd?

Mooi! Want Unie Van Vrijwilligers Rotterdam kan áltijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Maak jezelf en een ander blij en meld je nu hier aan! Je kunt ook alvast kijken of er op dit moment een passende match voor jou tussen zit.

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.