Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x dit is er te doen tijdens Chinees Nieuwjaar in Rotterdam

Door Kim te Woerd 23 januari 2020

Xinnián kuàilè. Dat is Chinees voor ‘gelukkig nieuwjaar’. Terwijl wij de vuurpijlen, oliebollen en champagne allang achter ons hebben gelaten, is het volgens de Chinese kalender pas op 25 januari nieuwjaar. Ook in Rotterdam gaat dit niet onopgemerkt voorbij.

Van maandag 27 januari tot en met zondag 2 februari is er tijdens Rotterdam Chinese New Year van alles te beleven voor jong en oud. Helemaal gratis. Kijk maar:

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Traditionele leeuwendans

© RCNY

Het meest kenmerkende aan Chinees Nieuwjaar is de traditionele optocht met leeuwendans. Deze optocht vindt plaats op zaterdag 1 februari. Na het officieel ontwaken van de leeuw op het Tiendplein gaat deze langs verschillende plekken in Rotterdam.

Peking Express

© RCNY

Ter ere van het Chinees nieuwjaar wordt de RotterTram omgetoverd tot Peking Express: een unieke Chinese restauranttram. Reizigers krijgen tijdens de 2,5 uur durende rit een authentiek Chinees achtgangendiner – acht is namelijk een Chinees geluksgetal – en bijzondere verhalen voorgeschoteld. Superleuk! Reserveren doe je hier.

Gigantische muizen door de hele stad

Beeld ter illustratie (Pixabay)

In de Chinese astrologie wordt gebruik gemaakt van de dierenriem. Ieder jaar staat in het teken van een ander dier. In totaal zijn er twaalf dieren, en zodra de cyclus weer rond is wordt er opnieuw begonnen. Dit jaar is het jaar van de muis volgens de Chinese dierenriem. Eigenschappen van de muis zijn – heb je even – charmant, economisch, efficiënt, diplomatiek, ondernemend, ambitieus, flexibel en welbespraakt. Een hele mond vol!

Ter ere van het Chinese Nieuwjaar in Rotterdam hebben verschillende kunstenaars gigantische muizen ontworpen. Deze zijn op verschillende plekken te zien: in de Koopgoot, de Markthal, op de West-Kruiskade, bij MSC Nederland en bij Holland Casino Rotterdam.

Aziatisch Pop-Up Restaurant

Foto ter illustratie: Harries Wine & Deli

Chef-kok Tim Kan opent – speciaal voor het Chinees Nieuwjaar 2020 – voor drie dagen een pop-up restaurant in Rotterdam. Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari kunnen gasten langsgaan bij Harries Wine & Deli om te genieten van de Aziatische keuken. Verwacht een zesgangenmenu uit de Chinees-Kantonese keuken, waarin oude tradities worden gecombineerd met vernieuwende concepten. Vergeet niet te reserveren!

Lekker! Binnenkort opent voor maar 3 dagen een Aziatisch pop-up restaurant

Tim Kan opent voor drie dagen een pop-up restaurant in Rotterdam. Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zond...

Meer over Harries Wine & Deli ontdekken?

Harries Wine & Deli

Gesloten12:00 - 22:00

Hoogstraat 63A, Rotterdam

Chinese vlaggenparade

© RCNY

Op de Boompjes wapperen dagelijks alle vlaggen van de Verenigde Naties. Speciaal voor het Chinese Nieuwjaar zijn deze tijdelijk vervangen door de vlaggen van Rotterdam Chinese New Year (RCNY). Leuk om langs te lopen! Op de vlaggen is de Chinese dierenriem met alle twaalf de dieren – de zogenoemde zodiacs – te zien. Spot jij de muis?

Workshops en lezingen op de Erasmus Universiteit

© RCNY

Wil jij meer weten over Economisch China? Dan moet je op 29, 30 en 31 januari op de Erasmus Universiteit zijn. In samenwerking met de studentenvereniging Chinese Student Association (CSA) wordt China in Focus georganiseerd. Je kunt de hele dag luisteren naar interessante sprekers en workshops van grote bedrijven zoals Huawei, Achmea en KLM en komt alles te weten over het grote succes van Chinese bedrijven.

Afhaalchinees

Foto ter illustratie: ANP

Wil je Chinees Nieuwjaar vieren maar heb je geen zin om de deur uit te gaan? Dan zit er maar één ding op: bestel een lekkere afhaalmaaltijd bij een Rotterdams Chinees restaurant:

Foe yong hai! 4 x een ouderwetse afhaalchinees in Rotterdam

Ben jij gek op de Chinese keuken? Bij ons op de redactie zijn wij vooral fan van dimsum! Waar de dim...

Lees ook:

Muziek bij de Buren Eline Mann (2)

Binnenkort verandert de stad in één groot huisfeest

Huisfeestjes zijn de beste feestjes, toch? Wat nou als we vertellen dat zondag 2 februari een groot ...

Wil je zien: de World Press Photo-tentoonstelling in de Laurenskerk

Hoe gaaf is dit?! Je kunt nu de fototentoonstelling World Press Photo bezoeken in Rotterdam. De expo...
IFFR Rotterdamdag (RTM)

Films kijken én lekker eten: hier moet je wezen tijdens IFFR 2020

Morgen begint het IFFR (Internationaal Film Festival Rotterdam)! Twee weken lang films kijken gaat j...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.