Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 simpele manieren om (juist nu!) lief & leed te delen met je buren

Aangeboden door Opzoomer Mee 11 maart 2020

We zien in Rotterdam al allerlei mooie initiatieven om oudere en zieke mensen om je heen te supporten, maar ook Opzoomer Mee heeft hier nu een mooi plan voor bedacht. Terwijl ze hun geplande Groene & Schone Roadshow moesten aflasten, kwamen ze meteen met dit mooie nieuwe plan, om in tijden van corona júist lief en leed te delen met je buren. 

En op deze manieren kan dat makkelijk zonder risico op besmetting. Dus kom op en laat je buren merken dat ze er niet alleen voor staan!

  1. Zwaai uitbundig naar je buren en groet ze als je langsloopt.
  2. Bel je buren eens op voor een praatje. Misschien kun je zelfs een telefooncirkel maken voor ouderen en zieken in je straat.
  3. Bied aan om boodschappen te halen (en voor de deur te zetten) of de hond uit te laten.
  4. Maak een WhatsApp-groep in je straat en hou elkaar op de hoogte.
  5. Stop een lief kaartje in de brievenbus of leg een presentje voor de deur.
  6. Laat je kinderen een mooie stoepkrijttekening maken voor de deur, met een burengroet.
  7. Daag al je  buren uit om thuis iets moois te maken. Een tekening, een gedicht, een trui, enzovoort. Op een beter moment in het jaar kun je daar een straatexpositie van maken.

Heb je zelf iets leuks bedacht? Mail het dan naar [email protected] en wie weet zie jij jouw idee terug op indebuurt Rotterdam of in De Havenloods.

De actie Lief & Leed

Ruim 700 Rotterdamse straten doen mee aan de actie Lief & Leed. In deze straten geven de bewoners elkaar extra aandacht en helpen ze elkaar als er wat is. Elke straat heeft ook een Lief & Leed-potje van 150 euro. Daaruit wordt een bloemetje, een kaartje, iets lekkers of een andere attentie betaald voor bewoners die bijvoorbeeld ziek zijn, of geslaagd, getrouwd of eenzaam.

Geef jouw straat op!

Lief & Leed is een mooie actie die inmiddels van Rotterdam over stad en land uitwaaiert. Doet jouw straat nog niet mee? Dat kun je vandaag nog veranderen! Stuur een foto of screenshot van onderstaande bon + de gevraagde gegevens via WhatsApp naar 0616655111. Je kunt de bon ook uitprinten, invullen en (zonder postzegel) opsturen naar Opzoomer Mee, Antwoordnummer 3122, 3000 WB Rotterdam.

Lief & Leed Opzoomer MeeDeze bijdrage wordt je aangeboden door Opzoomer Mee. Meer over Opzoomer Mee ontdekken?

Opzoomer Mee

gemeente en lokale diensten

Schiedamsedijk 55a, Rotterdam

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

adv.