Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vera mocht een dagje meelopen met de dierenarts (en nu willen wij dat ook)

Heel veel kittens en puppy’s om je heen: wie wil dat nou niet? Geen wonder dat veel kinderen dierenarts willen worden. Voor Vera (9) kwam een droom uit toen ze een kleurwedstrijd van Dierenkliniek Rotterdam won. Haar prijs? Een middagje meelopen met de dierenarts!

Op woensdag 27 november was het zover. Vera mocht naar de nieuwe kliniek van Dierenkliniek Rotterdam aan de Westersingel. Daar waren een heleboel kittens van Stichting Zwerfkatten Rijnmond die voor een vaccinatie kwamen en behandeld werden tegen vlooien. En Vera mocht overal bij helpen! Daar wilden we natuurlijk meer over weten.

Hoe heb je dit gewonnen, en hoe hoorde je dat?

Vera: “Een meisje kwam bij mij spelen en toen deden we mee aan die kleurwedstrijd. Zij hoorde daarna dat ze de derde prijs had en toen vond ik het eerst heel stom, maar twee dagen later kregen we een e-mail dat ik de eerste prijs had. Ik dacht: WAAAHHH! Ik wist niet wat me overkwam. Ik ging rennen, springen, dansen en ik werd helemaal gek! Die vriendin wilde weten hoe lang je daarvoor moet studeren, want zij wil dierenarts worden, dus dat heb ik voor haar gevraagd: zes jaar.”

Dierenkliniek Rotterdam Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Kon je een beetje slapen, de nacht van tevoren?

“Nou, ik vond het heel spannend, maar ik was zo moe dat ik gewoon in slaap viel. Wat wel grappig was: toen ik erheen ging had ik eerst hoofdpijn, maar toen ik daar aankwam was het meteen weg.”

Hoe was het meelopen en wat mocht je allemaal doen?

“Nou, het was echt suuuperleuk! Er waren katjes, en honden, en een grote hond – het was echt geweldig. Ik mocht hartjes luisteren en oortjes bekijken. Met een apparaatje kon de dierenarts heel ver inzoomen en dan keek je echt diep in zo’n oortje. Er kwamen ook twee katten die een vaccinatie kregen. Dan pakken ze zijn nekvelletje vast en krijgt hij daar een prikje, maar eigenlijk moesten ze helemaal niet echt grauwen ofzo. Ze bleven best wel rustig. Ik mocht ze ook aaien. En ik dacht eigenlijk: het is goed, want dan kunnen ze niet die ziekte krijgen. Er was ook een hok, daar zat een kat in en die kon zeg maar niet meer plassen. Dat vond ik best wel zielig, maar ze hadden een soort waterbuis en toen ging die wel weer plassen.”

Dierenkliniek Rotterdam Westersingel

Wat vond je het allerleukste?

“Ik denk het wegen van de kleine kittens. Dan gingen ze op een soort kleine weegschaal en waren ze echt 710 gram ofzo. Ze hadden ook geen namen maar nummers, maar volgens mij krijgen ze een naam als ze naar hun baasje gaan. En er kwam ook een puppy, Mia, en er was er eentje die leek op een huskyhond en nog een hond – die was echt heel groot. Toen moest zo’n tafel helemaal naar beneden en met die hond erop weer omhoog, maar hij sprong er de hele tijd af!”

Had je mensen meegenomen, of je eigen huisdieren misschien?

“Ik heb een hond van zestien – die zit nu naast me – en een konijn van twee, maar die bleven lekker thuis. Mama ging me wel brengen, maar die mocht van mij even boodschappen doen.”

Dierenkliniek Rotterdam puppy

Heb je het ook op school verteld?

“Ja, ik had het al eerder verteld. Ze waren wel jaloers. Mijn oma ook. Die heeft zelf ook vier honden. Het grappige is: ze zit er nu ook bij.”

Zou je dit nu vaker willen of was het gewoon leuk voor een keertje?

“Nou… nog een keertje is ook wel leuk!!”

Dierenkliniek Rotterdam VeraMeer over Dierenkliniek Rotterdam | Locatie Ommoord Hillegersberg ontdekken?

Dierenkliniek Rotterdam | Locatie Ommoord Hillegersberg

dierenartsen

Gesloten09:00 - 22:00

Ommoordseweg 25, Rotterdam

Bekijk meer:dierenartsen

adv.