Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je beter een kitten of kat kunt adopteren bij de zwerfkattenopvang

Door Stichting Zwerfkatten Rijnmond 21 oktober 2019

Wat doet Stichting Zwerfkatten Rijnmond allemaal voor de zwerfkatten? Zondag 27 oktober is de jaarlijkse Open Dag bij de zwerfkattenopvang voor een kijkje achter de schermen. Dit is de perfecte kans om meer te weten te komen over hun werkwijze om zwerfkatten een betere toekomst te bieden.

Stichting Zwerfkatten Rijnmond draait voornamelijk op vrijwilligers (rond de 80) en heeft als doel het aantal zwerfkatten op diervriendelijke wijze te beperken in het Rijnmondgebied. Een niet gesteriliseerde zwerfpoes kan voor een paar nestjes per jaar zorgen en haar kittens zijn op hun beurt binnen een half jaar vruchtbaar. De groep zal zich snel uitbreiden en verder verwilderen. Dat kan overlast geven voor buurtbewoners en het is dan voor de zwerfkatten moeilijker om voldoende voedsel en een schuilplekje te vinden.

Sinds de oprichting in 2003 heeft de stichting ruim 23.000 zwerfkatten opgevangen, dat zijn veel katten die anders aan hun lot waren overgelaten. In de opvang worden ze nagekeken door de dierenarts, gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd, ontvlooid en ingeënt. Gewonde en zieke katten worden behandeld. De verwilderde zwerfkatten gaan na herstel terug naar hun vertrouwde omgeving waar ze meestal water en voedsel krijgen van dierenliefhebbers. Als de zwerfkatten niet terug kunnen dan gaan ze naar een andere buitenplek zoals een boerderij, tuinderij of manege. De kittens worden in gastgezinnen gesocialiseerd zodat ze, net als de tamme katten zonder eigenaar, geplaatst kunnen worden als huiskat.

Nieuwsgierig waar al deze zwerfkatten tijdelijk verblijven? Wat er komt kijken bij hun verzorging en hoe ze gevangen worden? Kom langs op 27 oktober. Tijdens de Open Dag is er ook een grote, gezellige braderie met mooie spullen, de koffiecorner, vegetarische hapjes, poffertjes, een loterij en nog veel meer.

Het adres is: Anthonetta Kuijlstraat 81, 3066 GS. Iedereen is welkom van van 10.30 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website.

Lees ook:

Dierenwinkels in Rotterdam waar je terecht kunt

Moet je nog wat lekkers kopen voor je huisdier? Maar is de dierenwinkel waar je normaal je spullen h...

Bizar: deze wilde dieren verwacht je niet in Rotterdam

Buitenplek gezocht: deze katten kunnen tegen de kou

Meer over

Dieren

adv.