Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huisdieren en het coronavirus: dit wil je weten

Als je een huisdier hebt, heb je misschien wel een paar specifieke vragen over het coronavirus. Klopt het dat dieren het virus kunnen oplopen? Kun je gewoon naar de dierenarts, mocht dat nodig zijn? En wat doen ze daar om het virus buiten de deur te houden? Dierenkliniek Rotterdam geeft ons de antwoorden.

“Inmiddels is iedereen een beetje gewend aan de beperkende maatregelen. We houden minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar bij de balie en in de spreekkamer. Contactoppervlakken (ook het PIN-apparaat) worden continu gereinigd en we plannen afspraken ruimer in om contact tussen klanten te voorkomen. Bij het bezoek aan de kliniek is per ziek dier één persoon toegestaan.”

Preventieve zorg uitstellen

“Vanwege de maatregelen zijn we genoodzaakt preventieve zorg uit te stellen zolang als verantwoord is. Vaccinatie van volwassen katten kan met maximaal drie maanden worden uitgesteld. Volwassen honden daarentegen niet langer dan twee weken, in verband met de ziekte van Weil, en vaccinaties van volwassen konijnen mogen maximaal met twee maanden worden uitgesteld. Puppy’s, kittens en jonge konijnen moeten wel op tijd worden gevaccineerd. Overleg met je dierenarts als je twijfelt.”

Huisdieren met het coronavirus

“Er wordt ons nog weleens gevraagd of huisdieren besmet kunnen worden met COVID-19. Het is vrijwel zeker dat onze huisdieren niet ziek kunnen worden als gevolg van het nieuwe coronavirus. Dat betekent ook dat ze het genoemde virus niet van dier op mens kunnen overbrengen.”

Lees verder onder de foto >

Huisdier coronavirus Dierenkliniek Rotterdam

Waar moeten we nog meer op letten?

“Vlooien! We hebben geen winter van betekenis gehad. Dan is het bijna zeker dat er een vroege uitbraak van een vlooienplaag komt. Hiertegen kunnen we ons wél wapenen. Preventief gebruik van vlooienmiddelen voorkomt dat je huisdier binnenkort geteisterd wordt door vlooien. Als je de middelen telefonisch bestelt kunnen we ze klaarleggen, zodat je ze direct kunt meenemen.”

En wat ze graag ook nog willen toevoegen: “Ook in deze moeilijke tijden doen wij onze uiterste best om zieke dieren te behandelen, waarmee we zo veel mogelijk dierenleed kunnen voorkomen.”

Dierenkliniek Rotterdam heeft meerdere vestigingen in Rotterdam. Hier zie je waar precies.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dierenkliniek Rotterdam | Locatie Ommoord Hillegersberg. Meer over Dierenkliniek Rotterdam | Locatie Ommoord Hillegersberg ontdekken?

Dierenkliniek Rotterdam | Locatie Ommoord Hillegersberg

dierenartsen

Gesloten09:00 - 22:00

Ommoordseweg 25, Rotterdam

Bekijk meer:dierenartsen

adv.