Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bumper neemt ontslag als politiehond en gaat voortaan als influencer door het leven

Door Luuk Barendrecht 14 april 2020

Tijdens het programma langs de lijn en omstreken op NPO Radio 1 kwam er goed nieuws naar buiten. De Rotterdamse politiehond Bumper was samen met zijn begeleider Stephan Verwegen te gast in de radioshow. Stephan kondigde aan dat Bumper nog actief zal blijven op social media. 

Eventjes leek het erop dat Bumper zou verdwijnen van Instagram en Facebook, omdat zijn examens voor de deur stonden. Een politiehond word je natuurlijk niet zomaar. Maar dat liep even anders.

Examens

Ondanks dat Bumper zijn eerste examen heeft gehaald is besloten dat de jonge politiehond het best tot zijn recht komt als pr-machine van de politie. Hoe getalenteerd Bumper ook is, hij is geen wereldster. Stephan legde het als volgt uit op de radio: “Hij zit niet in de top van de politiehonden. Hij is iets te onrustig voor het grote politiewerk. Je moet het zo zien: je hebt spelers die in de Eredivisie spelen en spelers in de Champions League. Bumper kan prima in de Eredivisie, maar de Champions League is iets te hoog gegrepen.’’ Daarom blijft Bumper actief op de sociale kanalen.

View this post on Instagram

MIJN NAAM IS HAAS… PAASHAAS Die bolle begint zich aardig te vervelen in deze bijzondere periode waarbij het Coronavirus ons noodgedwongen tot aanpassingen dwingt. Hij gaat echter wel wat ver om een paaspost voor jullie te maken. “Er zijn grenzen Bolle"😩🤪 Die bolle, Arco en ik zitten ook wat vaker thuis. Het geven van instructie en ons houden aan de Coronamaatregelen is soms erg lastig. Later leg ik hier meer over uit. De honden en geleiders van de brigade moeten proberen om op hun poten te blijven staan omdat zij een belangrijke politietaak moeten vervullen. Wij doen er dus ook zelf alles aan om gezond te blijven, waarbij wij het onderling contact tot het minimum beperken. Nu het paasweekend is begonnen willen wij jullie daarom nogmaals op het hart drukken om de Corona maatregelen na te leven. De politie heeft de taak een ieder te beschermen en moet er dus op toezien dat men zich aan de regels houdt. Zij gaan nu dus ook verbaliseren als er mensen zijn die deze regels overtreden.
Blokkie om met je 4 voeter, geen probleem. Maar een buurt bbq is lastig doe dat dan in de tuin met je baas. Alleen zo gaan we dit virus verslaan #samensterk
Alles is trouwens beter dan omgetoverd worden tot PAASHAAS door een baas die zich verveelt. Die oren heb ik later trouwens nog ff aan bonken gebeten. PS geen chocolade aan ons geven da's slecht voor dieren. Die choco paashaas heeft die bolle uiteraard zelf op, ik kreeg een bot🍖
Fijne Pasen, Mzzl Bumper #Bumper #Bumperklever #hond #politiehond #policedogs #politie #samensterk #pro247

A post shared by Politiehond Bumper (@pol_bumper) on

Bumperklevers

De fans van Bumper, die ook wel ‘Bumperklevers’ worden genoemd, zijn superblij. Op Facebook worden Stephan en Bumper overladen met lieve reacties. De bijna 50.000 volgers op Instagram en ruim 100.000 volgers op Facebook kunnen gewoon blijven genieten van het positieve politienieuws dat Stephan en Bumper blijven maken.

Kijk en luister hier naar Stephan en Bumper in de studio van NPO Radio 1:

Posted by Bumper on Monday, 13 April 2020

Lees ook:

kittens

Dit is waarom er op dit moment geen kittens te krijgen zijn

Normaal gesproken lichten we elke maandag een kat uit van Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Dat is nu ...
Mooiste Hond van Nederland

Deze Rotterdamse honden maken kans op de titel Mooiste Hond van Nederland

Ieder jaar wordt tijdens de Mooiste Hond-verkiezing de mooiste hond van Nederland gekozen. Ook dit j...
in de auto

Dit zijn de populairste hondennamen in Rotterdam en Fikkie staat er niet tussen

De website Rover heeft een onderzoek gedaan. Ze hebben uitgezocht wat de populairste hondennamen in ...

adv.