Baasjes opgelet: jouw viervoeter maakt kans op de titel ‘de mooiste hond van Rotterdam’

Door Wouter Vocke 17 januari 2019

Alle baasjes weten het natuurlijk zeker: hún hondje is de allermooiste. Vanaf nu kun je dat ook zwart op wit krijgen, want er is een verkiezing voor de mooiste hond van Rotterdam – net als wij uitgerekend op zoek zijn naar de lelijkste. En als hij of zij écht heel lief kan kijken (koekjes in de aanslag!) dan is de titel ‘mooiste hond van Zuid-Holland’ of ‘mooiste hond van Nederland’ misschien ook nog wel voor jou. 

Bij deze harige verkiezing wordt er gezocht naar de schattigste snoetjes per gemeente, provincie en van heel Nederland. De wedstrijd wordt georganiseerd door Farm Food Hondenvoeding. Hondeneigenaren kunnen hun huisdier opgeven via deze website, vervolgens kan er vanaf 5 februari tot en met 12 maart door iedereen gestemd worden. Je hond hoeft bij deze verkiezing niet aan bepaalde (ras)eigenschappen te voldoen, hij hoeft alleen maar superlief en mooi te zijn. Klinkt dat als jouw Benno of Fluffy? Zorg dan dat hij of zij er even leuk bij gaat zitten voor de foto, en geef je viervoeter op. Wij weten zeker dat de mooiste hond van Nederland in ieder geval in woont.

De finale

De finale vindt plaats tijdens het dierenfestival Animal Event op 5 mei. De winnaars van elke gemeente krijgen daar een certificaat. De provinciewinnaars worden ter plekke nog eens onder de loep gelegd bij een deskundige jury. Zij kiezen vervolgens de landelijke winnaar.

Lees ook

losloopgebied

Lekker je hond uitlaten in Rotterdam? Dit moet je weten

Niets is leuker dan lekker met je hond er op uit te gaan! Maar let wel op: bijna overal in Rotterdam...
Hondje

Stem nu op je favoriete Rotterdamse Frekkel: dit zijn jullie mooie lelijkerds!

De Oudejaarsloterij zit er alweer even op - en we hebben weer niet gewonnen. Maar dat we de reclame ...

adv.