Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kattebel uit Lissabon: ‘Rotterdam, ik mis je’ en een zoen

Door Britte Kramer 9 oktober 2019

Bom dia! Even een kattebel vanuit Lissabon. Voor het eerst in twee jaar ben ik in een andere (nou ja, buitenlandse dan) stad dan Rotterdam. Dat bevalt.

Het is hier namelijk 30 graden. Ieder gebouw is prachtig (waarom geven wij die van ons geen pastelkleuren?). De mensen zijn belachelijk lief. Overal op straat klinkt mooie muziek. Het eten is om te huilen zo lekker en de rekening steeds om je kapot te lachen, zo goedkoop. Maar het mooiste is misschien nog wel dat ik merk dat ik Rotterdam zelfs na een paar dagen al mis. Ook al is het daar verschrikkelijk herfstig, zijn er qua muziek op straat alleen af en toe de dreunen van een festival en is uit eten gaan een luxeding.

Ik ben hier met drie (niet-Rotterdamse) vrienden, die nogal dol zijn op dilemma-achtige vragen. Gisteren kwam deze: “Als je een jaar lang ergens ter wereld kon wonen, en je hoefde geen rekening te houden met praktische dingen zoals werk, welke plek zou je dan kiezen?” Ik dacht lang na.

Lissabon is echt verrukkelijk, maar wel héél heuvelachtig. (Op zich fijn hoor, al die workouts tussen de knoflookgarnalen en vette bruschetta door, maar toch…) Kopenhagen is ook wel echt ‘mijn’ stad en ik ben totaal verliefd op Zweden. Maar terwijl mijn vrienden dromerig de meest exotische steden noemden, kwam ik tot een conclusie waar ik zeer content mee ben: ik wil Rotterdam niet uit. Zelfs niet voor een jaartje.

Ik hou van de creatieve initiatieven, de saamhorigheid, de humor, het kleinschalige en het contrast tussen industrie en nostalgie. En: onze ‘leukste wijk’ is minstens twintig keer leuker dan de leukste ter wereld. Time Out magazine zette Katendrecht namelijk als enige Nederlandse wijk in de top 50 van leukste wijken ter wereld. Op nummer 26. Omdat dit tripje eraan kwam was ik nogal enthousiast toen ik de nummer 1 zag: Arroios, in – jawel – Lissabon.

Nou, ik kan je zeggen… we waren er gisteren en op een paar leuke zaakjes na vonden wij het unaniem behoorlijk sfeerloos. Dus om af te sluiten deze quote van Bløf – namens mij, aan Rotterdam: “Uit Lissabon: ‘ik mis je’ en een zoen.”

Lees ook deze columns:

Britte Kramer indebuurt Rotterdam

‘De hobby’ lijkt terug van weggeweest en er is heel veel keus in Rotterdam

‘De hobby’ leek harder uit te sterven dan de Borneose orang-oetan, maar maakt een keiharde comeback....
Podenco

Wouter over ‘hondenetiquette’ en de band tussen baasjes: ‘Dankzij een hond ken je zoveel mensen!’

Ik heb een hond. Althans, het is eigenlijk meer een soort grote kat. Hij ligt ongeveer driekwart van...
Britte Kramer indebuurt Rotterdam

Brittes tas werd gestolen en dat leverde veel moois op

‘Alles gebeurt met een reden’, zeggen ze toch? Ik geloofde daar al wel in, maar na deze week nog iet...

adv.