Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Digitale feestjes, online sporten, voorleessessies: Britte heeft het thuis drukker dan ooit

Door Britte Kramer 25 maart 2020

Rotterdam is dicht. Iedereen maakt verplicht pas op de plaats. Als je me dat vooraf verteld had, had ik waarschijnlijk gedacht: ah, lekker rustig. Even los van hoe verschrikkelijk de oorzaak is, uiteraard. Maar ik voel eerder een massale onrust, waardoor ik zelf ook niet echt rust vind.

Het begint al bij het thuiswerken. Op zich vond ik dat wel fijn altijd, want: geen afleiding. Nu hoor ik uit alle tuintjes gezellig kwebbelende buren en drillende klusapparaten en voelt het soms alsof ik de enige op de wereld ben die daadwerkelijk aan het werk is. Wat dan benadrukt wordt door een Facebookadvertentie van NRC: ‘Welke series moet je kijken nu je de hele dag ‘thuiswerkt’? Wij zetten er 22 voor je op een rij.’

Nou, bij indebuurt werken we dus thuis zonder aanhalingstekens eromheen, en die weekends en avonden in en om huis kom ik makkelijk door zonder dit soort tips. Zitten andere mensen normaal dan elke avond in kroeg, theater of sportschool? Hebben ze geen internet, tv’s, koelkasten vol lekkers, boeken, muziek, spelletjes, douche/bad/bed, stapel afwas, berg wasgoed, stoffige kastjes, groezelige ramen, onbetaalde rekeningen, foto’s om in te plakken, boeken die geschreven moeten worden?

Ik wel, maar ik kom er dus amper aan toe. Door al die initiatieven tegen verveling heb ik het thuis drukker dan ooit. Help, die voorleessessie van die dichter/dj-gig/workshop op Instagram Stories begint bijna! En ik moet ook nog wat online yoga- en sportklasjes volgen, een digitaal feestje houden met vrienden via de app Houseparty en alle socials en buurtapps checken. Hoe weet ik anders wanneer de muzikanten uit mijn wijk een binnentuinconcert organiseren?!

Waar ik vooral heel benieuwd naar ben: worden we, hoe langer deze situatie duurt, steeds onrustiger en opstandiger? Of krijgen we juist met z’n allen een beetje meer rust en wennen we weer aan een mindere mate van prikkels? Ik hoop dat laatste. De musea kunnen dan wel dicht zijn, maar de kunst van het vervelen vind je gewoon thuis!

Tips voor als je je toch verveelt:

Wil je spelen: dit heb je nodig voor een Rotterdamse 30 Seconds

Ben je de quarantaine al zat? Wij wel in ieder geval. Slecht nieuws want het gaat nog wel een tijdje...

Deze acties komen als geroepen: gratis films, luisterboeken en nog veel meer

Nee, dat binnenzitten is ook niet per se onze hobby, maar we maken er het beste van! En deze onderne...

Presentatrice Jet Sol leest kinderboeken voor (en je wil zelf ook blijven kijken en luisteren)

De initiatieven om elkaar te vermaken, nu we het grootste deel van de tijd binnen zitten, schieten a...

Meer over

Column Corona

adv.