Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘De hobby’ lijkt terug van weggeweest en er is heel veel keus in Rotterdam

Door Britte Kramer 11 september 2019

‘De hobby’ leek harder uit te sterven dan de Borneose orang-oetan, maar maakt een keiharde comeback. Terwijl de Amerikanen massaal het oud-Hollandsche ‘niksen’ als trend omarmen gaan wij juist steeds meer dóen.

Weet je nog vroeger, die vriendenboekjes? ‘Mijn lievelingshobby is…’ stond er, en dat moest je dan aanvullen. Toentertijd was dat niet zo’n probleem. Ik zette er meestal ‘schrijven’ en/of ‘lezen’ achter. Maar schrijven is nu werk, dus dat telt niet echt meer. En lezen is veel minder leuk sinds die verplichte leeslijst op de middelbare school, waarbij het hoofddoel leek om alles stuk te analyseren.

Nou krijg ik niet meer dagelijks zo’n vriendenboekje voor mijn neus, maar ook op datingapps als Tinder (ja eh, wie heeft het níet geprobeerd…) wordt verwacht dat je in je ‘bio’ schrijft wat je in je vrije tijd graag uitspookt. Ik kwam niet veel verder dan ‘lang douchen’ (niet per se Tinder-waardig…) en ‘mensen ontmoeten’. Dat bleek vrij uniek, want 95% van de datezoekenden had daar ‘lekker eten en drinken’ staan. Ik was er altijd van uitgegaan dat dat basisbehoeften waren en trok dus al snel de conclusie dat mensen anno 2019 niet echt meer aan hobby’s doen. Te druk met Tinderen, computeren en social media, waarschijnlijk.

Maar… als het aan de Rotterdamse ondernemers ligt lijkt daar verandering in te komen. En dat pakken ze slim aan. Om nieuwe hobby’s bij ons te introduceren worden ze vaak gecombineerd met dat geliefde eten en drinken. Denk aan karaoke bij Madam Chen of met Wei Not Sing, bordspelavonden bij Rotown, rollerdiscoën bij Skate Fever, tafeltenissen bij DÂK, comedy kijken bij Club Haug (binnenkort terug op een nieuwe locatie!) en… jeu de boulen bij Mooie Boules.

Voor wie het nog niet weet: aan de Vijverhofstraat opende afgelopen zomer een superleuke nieuwe zaak. Hier kan je terecht voor – jawel – eten en drinken, maar ook voor een potje jeu de boules. Bovendien is er nog een karaokehok ook. En het leuke is, al die doe-dingen vormen weer een ideale gelegenheid om mensen te ontmoeten. Want ja, dat blijft toch m’n lievelingshobby.

Lees ook:

Britte Kramer indebuurt Rotterdam

Brittes tas werd gestolen en dat leverde veel moois op

‘Alles gebeurt met een reden’, zeggen ze toch? Ik geloofde daar al wel in, maar na deze week nog iet...
De Maagd van Holland

Voor één dag door oude steegjes van vooroorlogs Rotterdam lopen

Ik houd van mijn werk, en voor mijn werk spreek ik ook de meest uiteenlopende mensen: van stadsboeri...
Britte Kramer indebuurt Rotterdam

Worden we afgeluisterd door onze telefoon?

Laatst zat ik wat te drinken met vrienden, bij een van hen thuis. Dat deden we uit hele bijzondere g...

adv.