Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dat het leuk is om bij het strand te wonen + nog 6 misverstanden over Hoek van Holland

Door Britte Kramer 26 februari 2020

Over Hoek van Holland bestaan een boel misverstanden. Dat het een armoedige plek zou zijn, bijvoorbeeld. Nou bewijzen Margreeth Olsthoorn, Peter de Krom en ikzelf natuurlijk dat er heeele sjieke mensen vandaan komen. Tijd om ook wat andere misverstanden recht te zetten. 

1. Dat het groot is. Nee, je kan overal lopend heen en er wonen nog geen 10.000 mensen. De enige reden dat het zo groot aangegeven staat op snelwegborden is de boot naar Engeland.

2: Dat er qua uitgaan niks te beleven valt. In mijn glorietijd heb ik er meer dan genoeg beleefd. Het was gewoon lekker overzichtelijk: eerst naar de Timeless, dan naar Shoarma Sabra. Die pita’s kaas hebben heel wat levens gered, al gingen over de ingrediënten van de knoflooksaus de wildste verhalen rond…

3: Dat het leuk is om bij het strand te wonen. Nee, dat is niet leuk als je gewoon een keer thuis met de Barbies wil spelen en je moeder je wéér uit school haalt met emmertjes en schepjes, er allemaal van die kleine kutkwalletjes in zee blubberen, je in de rij moet voor dat waardeloze doucheje om vervolgens met voeten vol nat (!) zand in je gympies te stappen en je thuis met oververhitte kop je badlaken moet uitslaan.

4: Dat de afkorting ‘Hoek’ is. Het is DE Hoek.

5: Dat het er alleen leuk is in de zomer. In de winter heb je het strand voor jezelf en ligt er áltijd ijs. Tenminste, in mijn herinnering. Iedereen schaatste dan op de Eendenvijver. Geen idee of die nog zo heet, want de eenden schijnen inmiddels uitgeroeid te zijn door hongerige nieuwe Hoekenezen.

6: Dat Hoekenezen graag roddelen. O wacht, nee, deze klopt. Liefst over ‘de Polen’, die naast eenden ook alle fietsen schijnen te jatten.

7: Dat het bij het Westland hoort. Nee, het heeft alleen geen middelbare school, waardoor iedere tiener door weer en wind richting kassen trapt, om niet alleen Duits en Frans te leren, maar vooral vloeiend Westlands. Een accent dat nogal hardnekkig is, waar ik later behoorlijk van ‘spoog’. Maar ‘Rotterdam Beach’ hoort toch echt bij Rotterdam, dus, gemeente: gratis bijscholing Rotterdams graag, voor alle Hoekse pubers!

Meer over Hoek van Holland:

Peter de Krom fotograaf Hoek van Holland

Peter de Krom over Hoek van Holland: ‘de gekke plek die bij ons hoort’

Peter de Krom (38) groeide op in Hoek van Holland en woont sinds vijf jaar in Rotterdam. In de Kunst...
Hoek van Holland en de Nieuwe Waterweg

Waarom hoort Hoek van Holland eigenlijk bij Rotterdam?

Het ligt hemelsbreed zo'n dertig kilometer van het centrum van Rotterdam vandaan, onderweg kom je no...

Foto’s: de koning bezocht Hoek van Holland en zo stoer zie je hem zelden

Koning Willem-Alexander bracht dinsdag 11 februari een bezoekje aan ons dorp, dertig kilometer verde...
Hoek van Holland en de Nieuwe Waterweg

Meer dan havens en stranden: Hoek van Holland is the place to be!

Rotterdam is werelds om in te wonen. Met woningen in de wolken, aan het water of naast een weiland. ...

Meer over

Column Gemeente

adv.