Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dag Dry January, hallo topdrukte in de stad

Door Britte Kramer 30 januari 2020

Zo, de kop is eraf en mijn kop zit er nog op. Een lekker fris koppie wel, want ik ging voor de droge januari mét meer beweging. Ik zag het vooral als experiment. Niet dat ik normaal nou extréém veel drink, maar ik denk dat ik vanaf mijn achttiende nog nooit een alcoholvrije maand had. Gewoon, omdat ik daar nooit bewust mee bezig was.

Stiekem had ik daarom verwacht dat ik tegen deze tijd een ander persoon zou zijn. Dat ik nieuwe energiereserves zou ontdekken, kilo’s kwijt zou raken en dat perziken jaloers zouden zijn op mijn huid. Nou, niet dus. Wel bespaart het drank- en katerloze leven tijd en geld. Reden genoeg om van ‘droge januari’ over te stappen naar ‘vochtige februari’. Iets minder streng, want hé, ik wil het niet op mijn geweten hebben dat de horeca straks op z’n gat ligt.

Ik vond het namelijk opvallend hoeveel kroegtijgers zich deze maand gedeisd hielden. Dat moeten de ondernemers toch gemerkt hebben. Behalve misschien zaken als Umami by Han, waar ze alcoholvrije drankjes serveren die nog lekkerder zijn dan wijn (tip!). Dit weekend verwacht ik in ieder geval topdrukte in de stad, met al die drankorgels die weer aangezwengeld worden.

Meer bewegen hou ik er ook in. Voor mij helpt het om dit soort uitdagingen als een spelletje te zien. Mijn nieuwe ik kickt er bijvoorbeeld op om aan het einde van de dag het magische getal 10.000 op mijn stappenteller te zien, dus pak ik waar het kan de benenwagen. In eerste instantie dacht ik dat het snel zou vervelen, steeds diezelfde route van werk naar huis. Tot ik het ging zien als mijn eigen aflevering van Nachtdieren, dat tv-programma van Ryanne van Dorst.

Ik verbaasde me bijvoorbeeld over het aantal ouderen dat schijnbaar aan energiebesparing doet, met de tv als enige lichtbron, en hoopte dat dat leuke meisje met dat gezellige huis een keer níet in haar uppie op de bank zou zitten. Zo werd iedere wandeling een klein avontuur. En daar gaat deze #fitgirl-in-wording dit weekend mooi even op proosten.

Van plan om los te gaan dit weekend? Bereid je wel even voor:

Fietsen

MAG DAT: door Rotterdam fietsen als je alcohol hebt gedronken?

'Doe maar een biertje, ik ben toch met de fiets!'  En hoppa: je gaat weer naar huis na een fijne sta...

Deze horecazaken stoppen met drankjes schenken aan dronken klanten

"Stop op tijd. Wij schenken niet door." Zo heet de nieuwe campagne van de gemeente Rotterdam. En 28 ...
Blowen

MAG DAT: een joint opsteken op straat in Rotterdam?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.