Zo kan je als freelancer in de horeca aan de slag

Aangeboden door Freely 25 november 2018

Heb jij wel een paar uurtjes over naast je studie, gezin of huidige baan? En zou je die graag vullen met horecawerk, maar dan wel wanneer het jóu uitkomt? Het klinkt misschien een beetje te mooi om waar te zijn, maar dit is precies wat het nieuwe platform Freely mogelijk maakt. En als je het leest, klinkt het eigenlijk ook heel logisch.

Via Freely heb je als freelancer, met óf zonder KvK inschrijving, de mogelijkheid om je vrij te bewegen op de arbeidsmarkt, met de focus op de hospitalitysector. Jij bepaalt bij welke werkgever en in welke functie je wilt werken – als je maar voldoet aan de voorwaarden van het functieprofiel.

Minimumloon in de hospitality? Hoeft echt niet!

Wat dat schuift? Nou, behoorlijk wat – vooral voor horecabegrippen! Als je ervoor kiest om je bij Freely in te schrijven zonder KvK-registratie, dan heb je zelf de regie. Wil je pensioen opbouwen, vakantiegeld sparen of vakantiedagen opbouwen? Jij bepaalt. Newsflash: je hoeft echt geen minimumloon te verdienen binnen de hospitality. En het mooie is dat het voor werkgevers geen extra loonkosten met zich meebrengt als ze zich bij Freely aansluiten. Dat is bij dure uitzendbureaus wel anders.

Met én zonder ervaring

In de meeste gevallen worden er freelancers gezocht met ervaring in de keuken of bediening. Maar ook zonder ervaring kun je via Freely aan de slag. Begin bijvoorbeeld in de spoelkeuken of schoonmaak, en werk jezelf van daaruit op naar de bediening of hulp in de keuken. Iedereen vanaf achttien jaar mag zich aansluiten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je zonder enige ervaring reageert op een shift als hulpkok, maar dat snap jij ook wel. Gelukkig is daar ook de Freely-helpdesk, om dit te monitoren.

Kwaliteit uitstralen

De mannen van Freely vinden het belangrijk om kwaliteit uit te stralen richting de aangesloten werkgevers, en willen de hospitality weer benaderen als een vak. Ze hebben ook nog een tip voor je: “Zorg ervoor, als freelancer, dat je profiel bij Freely compleet is met opleidingen, werkervaring en een profielfoto, zodat de werkgevers een duidelijk beeld van je krijgen. Heb je geen werkervaring? Vermeld dit dan ook en schrijf een goede motivatie, waarom je aan de slag wilt gaan in de hospitality.”

Tips en ratings

En omdat ze er helemaal vanuit gaan dat het wel goedkomt, en  jij binnen no-time een shift te pakken hebt, geven ze meteen nog wat  extra tips: “Als je eenmaal aangenomen bent voor een shift, stel je dan sociaal op. Stel je netjes voor, zorg dat je op tijd bent en vraag tijdens rustige periodes of je iets kunt doen. Hierdoor zal de werkgever ook gemotiveerd zijn om je een goede rating te geven. Na iedere shift kan de werkgever je namelijk beoordelen. Je begrijpt dat je voor toekomstige shifts lastig aangenomen gaat worden als je slechte ratings krijgt. Via Freely kan je goed verdienen, maar dit brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Zorg dus dat je gemotiveerd bent, stel je flexibel op en zorg dat je rating hoog blijft!”

Razendsnelle groei

Freely is pas net van start, maar groeit nu al razendsnel. Steeds meer werkgevers zetten hun shifts online, dus jij hebt steeds meer keuze waar – en wanneer – je wilt werken. Zo start in december de samenwerking met een grote bedrijfscateraar, en zijn ze ook in gesprek met een aantal andere bedrijfscateraars, om die te voorzien van freelance personeel.

O, en… omdát ze als een speer gaan, is Freely als bedrijf zelf ook op zoek naar accountmanagers om uit te kunnen breiden naar verschillende regio’s in Nederland. Heb je interesse? Stuur dan een mail naar [email protected] met je cv en motivatie.

Freely

Zo denken Frans en Jeroen het personeelstekort in de horeca op te lossen

Horecazaken die minder vaak open zijn of zelfs helemaal sluiten door een tekort aan personeel; volge...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Freely. Meer over Freely ontdekken?

Freely

zakelijke dienstverleners

, Rotterdam

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.